13.5 C
Ljubljana
sobota, 1 oktobra, 2022

Politolog Haček o včerajšnji opozicijski blamaži: “To nam pove predvsem to, da KUL tudi 18 mesecev po metanju puške v koruzo še vedno deluje na enak način kot takrat in da je pri njih vsebina še vedno daleč za ideologijo. Žal.”

Piše: Sara Bertoncelj (Nova24TV)

Obstrukcija očitno ni uspela, ima pa predsednik DZ Igor Zorčič prav, ko pravi, da takšna obstrukcija ni najbolj smiselna, saj bi točke dnevnega reda pač obravnavali kdaj drugič in s tem ne bi bile pometene iz dnevnega reda – tako je komentiral včerajšnje pestro dogajanje v državnem zboru politolog dr. Miro Haček. “Tako da menim, da ima KUL precej slabe svetovalce, saj se je smiselno obstrukcije poslužiti takrat, ko je z njo nek namen dejansko tudi dosežen, ne pa zgolj in samo zaradi prazne in ihtave destruktivnosti,” je svetoval KUL-ovcem. 

Če pa pogledamo za zadevo javnopolitično, je pojasnil profesor in politolog dr. Miro Haček, pa je zadeva še manj racionalna, saj je z obstrukcijo opozicija KUL koaliciji omogočila enostavno zavrnitev zakonov, ki jih je predlagala opozicija. Poleg tega glasovanja pokažejo, da bi lahko opozicija včeraj, če bi seveda ostala v dvorani, že v prvem branju zavrnila vsaj en zakon (o igrah na srečo), ki ga je predlagala vladajoča koalicija, morda pa tudi predlog davčne zakonodaje. “To nam pove predvsem to, da KUL tudi 18 mesecev po metanju puške v koruzo še vedno deluje na enak način kot takrat in da je pri njih vsebina še vedno daleč za ideologijo. Žal,” je še pripomnil profesor Haček.

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine