6.3 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Politikantsko in povsem nepietetno nabijanje RTV Slovenija v režiji novinark Eugenije Carl in Vanje Kovač; vlado hoteli prikazati kot morilko starostnikov, a ne ločijo med različnimi stopnjami zdravljenja!

Radiotelevizija Slovenija je pod avtorstvom Vanje Kovač in Eugenije Carl skonstruirala afero o vložnih listih v domovih za starejše po Sloveniji, katerim naj bi se odreklo zdravljenje v bolnišnicah zaradi covida-19, pri čemer se očita vladi, da sestavlja t.i. sezname smrti. “Ne gre pa tu za nikakršno sestavljanje smrtonosnih seznamov. Tako politikantsko nabijanje je zavržno in primitivno ter žaljivo za medicinsko osebje v bolnišnicah, zdravstvenih domovih in domovih za starejše, kakor tudi nepietetno do starostnikov/bolnikov, ki so predmet tako pritlehnega nabiranja političnih točk,” pove zdravnik Blaž Mrevlje. “Glede na vložni list, ki je bil prikazan na televiziji, pa se pod njega podpišem tudi jaz,” se je odzval minister za zdravje Tomaž Gantar.

RTV Slovenija je skonstruirala novo afero. Po neuspešnih poskusih z nujno medicinsko opremo iščejo domnevne afere in nezakonitosti, da bi lahko škodovali vladi. V prispevku novinark RTV Slovenija Vanje Kovač in Eugenije Carl so predstavili dokumente o vložnih papirjih, na katerih je predstavljeno, da so v domovih za starejše nekaterim starostnikom v primeru okužbe s covid-19 odrekli zdravljenje v bolnišnicah. Pogovarjali smo se z zdravnikom z bogatimi izkušnjami iz tujine, kardiologom Blažem Mrevljetom, ki nam je razložil, da je slovenski nacionalni medij naredil zopet zgodbo iz nič. Minister za zdravje Tomaž Gantar zagotavlja, da na ministrstvu za zdravje niso sestavljali nobenih seznamov smrti. “Krivično pa je, imam tak občutek, da nekdo dela v politične namene,” se je na nove neutemeljene obtožbe odzval sedanji zdravstveni minister. “Leve vlade, ki so v zadnjem desetletju vodile Slovenijo, očitno naših starostnikov niso postavljale med svoje prioritete,” je v svoji izjavi povedala evropska poslanka iz vrst SDS-a Romana Tomc.

Politična diskreditacija in izkoriščanje svojcev pokojnih
Ministrstvo za zdravje zagotavlja, da so bili vsi postopki korektni. Resorni minister Gantar pove, da je bil primer vložnega lista javno objavljen in ga nihče ni skrival. Navodila ministrstva so bila jasna in niso nikogar pooblaščali, da bi delal kakršne koli sezname smrti. Izpostavil je primer paliativne oskrbe, ki se mu zdi v Sloveniji zelo ustrezna. Poleg politične diskreditacije, ki jo v tem primeru deležen, je Gantarju še najbolj žal za svojce, ki se jih izkorišča v obračunu z vlado. “Najbolj mi je žal svojcev, ki imajo zaradi vsega določene dvome v vse postopke. Seznamov absolutno ni,” je povedal Gantar.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine