11.2 C
Ljubljana
sobota, 15 maja, 2021

Minister Hojs novinarki POP TV: Mediji ste prispevali, da je danes tako! Sedaj imate pa ranjene policiste!

“Mediji ste soodgovorni za to. Mesece ste jih podpirali in jim “dajali kruha”. Mediji ste prispevali k temu, da se je to danes zgodilo. Zdaj imate pa ranjenega policista,” je minister Aleš Hojs po najbolj nasilnem protestu do sedaj očital novinarki POP TV Katarini Matejčič.

 

Po današnjih nasilnih protestih, na katerih ni manjkalo nevarne pirotehnike, granitnih kock in drugih predmetov, ki so jih huligani metali v policiste in v katerih je bilo poškodovanih več ljudi, med katerimi so morali dva prepeljati v klinični center v Ljubljani, je razmere na terenu preveril tudi minister za notranje zadeve Aleš Hojs.

Ko je ta stopil mimo novinarke POP TV Katarine Matejčič in je ta od njega želela izjavo, kaj pravzaprav tam počne, ji je ta odgovoril, česar verjetno ni pričakovala.

Medijsko podpiranje protestov se je končalo z nasiljem

Razburjen zaradi vsega nereda v središču Ljubljane in ranjenih policistov, ji je zabrusil, da so ravno mediji soodgovorni za nasilne proteste, saj so jih ves čas, od spomladi dalje intenzivno podpirali. “Mediji ste soodgovorni za to. Mesece ste jih podpirali in jim “dajali kruha”. Mediji ste prispevali k temu, da se je to danes zgodilo. Zdaj imate pa ranjenega policista,” je dejal minister Hojs. Matejčičeva je želela svoje delo opravičiti z nabavo medicinske opreme v začetku prvega vala epidemije, toda Hojs ji je odvrnil: “Kaj pa imajo policisti z nabavo opreme?” Pri tem mu je skušala novinarka POP TV še dodati, da je šlo za vlado, in dialog se je končal.

(VEČ TUKAJ.)

Zadnje novice

Sorodne vsebine