8.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 12 aprila, 2021

Zasebnik ima seveda pravico, da prepove vstop ideološkim in političnim nesomišljenikom, a primer prepovedi vstopa članom SDS v salon v Celju kaže, da je nestrpnost domena levice, ki se vse bolj radikalizira

Piše: Peter Truden

Zasebniki imajo seveda pravico, da stopajo v prostovoljen odnos s katerimkoli drugim zasebnikom. In imajo tudi pravico, da ta odnos zavrnejo iz kateregakoli drugega razloga – rasnega, političnega, verskega.

Tudi zato ima zasebni salon iz Celja, ki je na vrata nalepil nalepko, da je vstop članom in simpatizerjem SDS prepovedan, vso pravico to narediti. A to le kaže na stanje duha na levici, ki sama zase trdi, da je strpna in neizključujoča, v resnici pa so prav simpatizerji levice do ideoloških nasporotnikov najbolj nestrpni.

V uredništvo kolegov iz Nova24TV je prišlo sledeče pismo: “Spoštovani, vsakodnevno hodim mimo celjskih poslovnih prostorov in danes mi je v oči padla tale nizkotna poteza enega izmed salonov v Celju. Na vhodu salona v centru Celja imajo prilepljeno nalepko z znakom, ki prepoveduje vstop simpatizerjem Slovenske demokratske stranke (v prilogi), kar se mi zdi res nizkotna politika leve opozicije v tretjem največjem slovenskem mestu.” 

Vsa stvar precej spominja na prizore podobne tistim iz Južnoafriške republike iz obdobja Apartheida, ali pa takšne, kot so se nekoč pojavljali na divjem zahodu in jih dandanes lahko vidimo le še v Hollywoodskih filmih: “Ircem, črncem in psom je vstop prepovedan.”

V celjskem salonu naj bi se šli politični apartheid. (Foto: Nova24TV)

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine