14.5 C
Ljubljana
torek, 28 septembra, 2021

Politični aktivistki Delićevi je zmanjkalo agumentov; pokazali so ji, da je njen portal lažniv!

Leva politična aktivistka Anuška Delić Zavrl, v javnosti poznana kot odgovorna urednica spletne strani Oštro, očitno ne zna sprejemati kritik na svoj račun, ko ji nekdo da vedeti, da so njeni zapisi in zapisi njene vojske spletnih policistov povsem brez kakršnekoli osnove. O tem priča njen nedavni izpad, ko se je ta spravila na političnega analitika Božidarja Novaka in ga vprašala, če je morda spet na dozi, ker si je ta drznil obregniti ob njeno nepoznavanje zgodovinskih dejstev.

 

Portal Delićeve se je pred dnevi na povsem neokusen način spravil nad poslanca SDS Branka Grimsa in ta kot lažno novico poskušal prikazati zgodovinsko dejstvo o kolaboraciji nacizma in komunizma, Nemčija in Sovjetska zveza sta namreč skupaj napadli Poljsko. Na povsem lažniv članek smo opozorili tudi na Nova24TV.

Ko je Božidar Novak glede zapisov portala Oštro kritično zapisal, da sta Hitler in Stalin razkosala Poljsko ter ob tem diktatorja označil kot psihopata, tako kot tudi spletne policiste Delićeve, se ta ni spustila v debato o resničnosti navedb, da bi jih poskušala kakorkoli zagovarjati, temveč je udarila ad hominem, z napadi na njegovo osebnost, kot se temu reče. Ob tem ji Novak ni ostal dolžan in ji odgovoril: “Ti si skozi na dozi. Daj pazljivo preberi ta tvoj tekst. Milijoni so umrli v vojni za Poljsko, ki sta jo razkosala Hitler in Stalin. Ti pa take neumnosti tolčeš. Malo spoštovanja do žrtev II. svetovne vojne, prosim.”

Foto: Facebook

Z lažnivimi obtožbami nad Novaka
Očitno pa Delićeve žrtve vojne in njeni zapisi, ki so žrtvam v posmeh, ne ganejo preveč, namreč ta je še naprej nadaljevala z osebnim obračunavanjem z Novakom. Tako je odgovorila: “Ah, Božo, a misliš tistega Hitlerja, ki mu že danes prisegajo razni mlajši in zdaj že malo mlajši člani tvoje stranke?” Novak ji je v odgovoru zapisal, o kateri stranki govori? “Edina stranka v kateri sem bil je ZSMS- Liberalna stranka in nikoli več v nobeni. Ker te stranke od leta 1992 ni več, nimam pojma, o čem govoriš. Očitno spet lažeš.” Ob tem je izpostavil, da sta Stalin kot tudi Hitler imela brke. “Tista dva, ki sta skupaj napadla Poljsko. V imenu resnice in poštenosti nehaj lagati. Nisem v nobeni stranki in Hiter in Stalin sta bila v paktu.”

Produciranje lažnih novic kot prioritetni cilj delovanja
Vsakomur, ki ima zdravo pamet, je jasno, da cilj portala Oštro vsekakor ni razkrinkanje lažnih novic, prej produciranje lažnih novic. Žalostno pa je, da takšen način dela portala financiramo slovenski davkoplačevalci, namreč med prejemniki sredstev iz lani objavljenega razpisa Ministrstva za kulturo je tudi Zavod Oštro. Ravno iz tega razloga je tudi poslanec Grims na vlado naslovil poslansko vprašanje v zvezi z denarjem davkoplačevalcev, ki ga je ta namenil portalu, katerega direktorica je odpuščena novinarka Dela Delićeva. “Povsem nedopustno je, da Vlada Republike Slovenije z denarjem davkoplačevalcev financira širjenje zgodovinskih neresnic, tako zelo žaljivih za Republiko Poljsko, ki je že na začetku druge svetovne vojne doživela nepopisno tragedijo prav zaradi skupnega napada napad nacionalsocialistične Nemčije in socialistične Sovjetske zveze. Z Republiko Poljsko smo danes skupaj člani Evropske unije in Zveze NATO; je naša dobra zaveznica in prijateljica Republike Slovenije v Višegrajski skupini, zato bi se ji Vlada Republike Slovenije morala ustrezno opravičiti vsaj s takojšnjo prekinitvijo financiranja tovrstnega širjenja neresnic,” je med drugim kritično zapisal Grims.

Kljub temu, da Delićeva razglaša, da se gre skupaj s svojo vojsko raziskovalno novinarstvo je jasno, da ji prioriteto predstavlja širjenje levičarske agende in kot smo spoznali nedavno, tudi čistih laži. Seveda ne čudi, da so v svojih zapisih izrazito promigrantski, ti namreč za lažnivo označijo vse tiste, ki si drznejo opozoriti na negativne posledice nezakonitih migracij. V njihovem besednjaku je tako prostor za izraza kot sta prebežnik ali begunec, poleg tega pa še trdijo, kako se nezakonitim migrantom godijo krivice in kršenje človekovih pravic. Resnično neverjetno. Portalu Oštro tako prioriteto predstavlja diskreditacija medijev blizu opoziciji, Nova24TV in Demokracije, med poslanci pa je na tnalu nihče drug kot poslanec največje opozicijske stranke Branko Grims, ki brez zadržkov izraža protimigrantske težnje, zaradi česar je ta trn v peti slovenske levice.

Hana Murn

Zadnje novice

Sorodne vsebine