17.1 C
Ljubljana
petek, 17 septembra, 2021

Policija zatrjuje, da morajo varnostniki Karla Erjavca sprehajati tudi njegovega psa!

Vrhunsko izurjeni policisti sprehajajo psa ministra za zunanje zadeve Karla Erjavca. Se čudite? Slovenska policija se ne. Še več, njihova tiskovna predstavnica nam je zatrdila, da je to celo med nalogami pristojnih organov, ki sicer veljajo za najbolj usposobljene. Sedaj veste – leta izobraževanj in urjenj, da na koncu na povodcu držite ministrovega cucka.

Bi šli radi na dopust, pa ne veste kam in komu zaupati vašega štirinožnega ljubljenčka? Preprosto, pokličite na slovensko policijo in poskrbeli bodo za vaš problem, ob tem pa vas še varovali. Kako naj si sicer drugače razlagamo odgovor mag. Vesne Drole, vodje sektorja za odnose z javnostmi policije?

Na naše vprašanje, ali osebni varnostniki ministra za zunanje zadeve smejo pri svojem delu varovanja sprehajati njegovega psa, nam je odgovorila: “Minister za zunanje zadeve je varovana oseba, ki je v skladu z Uredbo o varovanju določenih oseb, prostorov, objektov in okolišev objektov, ki jih varuje policija (Uradni list RS, št. 63/13) varovan po tretji stopnji. Na podlagi stopnje varovanja in ocene ogroženosti policija izvaja različne ukrepe varovanja, med katere spada tudi osebno varovanje z varnostniki, ki ga v skladu z varnostno presojo in taktiko varovanja izvajajo policisti varnostniki Centra za varovanje in zaščito. Na podlagi navedenega je v osebni presoji policista varnostnika, kako bo izvedel varnostni ukrep, kadar je v bližini varovane osebe družinski član, pes ali druga domača žival, vendar na način, da zaradi njihove prisotnosti ali ukvarjanja z njimi to ne predstavlja varnostnega tveganja za varovano osebo.”

Več si lahko preberte TUKAJ.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine