4.8 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Policija pred leti pri Ficku zasegla neprijavljeno luksuzno lovsko puško, s kakršnimi sta lovila Tito in Ceausescu

Nekdanji direktor državne firme Slovenski državni gozdovi in oster nasprotnik predsednice DeSUS Zlatko Ficko je imel kot vodja tedanjih državnih lovišč Snežnik d.d. neprijavljeno lovsko puško, vredno več kot 10 tisoč evrov. Takrat so mu očitali, da jo je uporabljal za zasebne namene.

 

Spomnimo. Med lovskim orožjem v železni blagajni objekta v lastništvu podjetja Snežnik d.d. na naslovu Kočevska Reka 14 v Kočevju so konec leta 2001 naleteli na luksuzno trocevno puško ročne izdelave z montiranim strelnim daljnogledom Swarovski. Po navedbah Slovenskih novic, ki so se sklicevale na svoje gozdarske vire, je dragocena puška predstavljala del njegove zasebne zbirke, kar pa je Ficko v času razkritja zanikal.

V dar naj bi jo dobil s strani enega izmed lovskih gostov
Sogovornik prej omenjenega medija je v pogovoru izdal, da naj bi Ficko, tedaj vodja državnega lovišča, nekdanjemu direktorju podjetja Robertu Tomazinu povedal, da gre za njegovo puško, ki naj bi jo dobil v dar s strani enega izmed lovskih gostov. “S tako razkošnim poslovnim darilom se Ficko lahko postavi ob bok elitnim totalitarnim lovcem, kot sta bila Tito in Nicolae Ceauşescu.” V podjetju naj bi od Ficka zahtevali, da naj lastništvo luksuznega kosa orožja dokaže na podlagi ustrezne dokumentacije, ker pa ta tega naj ne bi predložil, naj bi se pristojni odločil, da obvesti policijsko postajo Kočevje, ki je nato opravila sam zaseg orožja. “Luksuzna lovska puška v času zasega menda sploh ni bila zavedena v evidencah lovskega orožja.”

Iz policijske postaje so sporočili, da so zadevo obravnavali, julija naslednje leto, pa so na račun suma storitve kaznivega dejanja nedovoljenega dajanja daril ter zaradi suma storitve kaznivega dejanja nedovoljenega sprejemanja daril na okrožno državno tožilstvo naslovili poročilo. Podan pa je bil tudi predlog pristojnemu prekrškovnemu organu.

Velja za pravega političnega kameleona
Ficka sicer lahko mirno označimo kot političnega kameleona. Ta je bil namreč pred članstvom v stranki DeSUS, tudi član stranke propadle stranke LDS, na listi stranke Gregorja Golobiča Zares pa je kandidiral celo za župana Kočevja. Gozdarski kolegi  naj bi Ficka v času, ko je zasedal direktorsko mesto Slovenski državni gozdovi označevali kot “tveganje sistemske korupcije v državnih gozdovih”. “Kot posameznik je Ficko idealen političen kader s pomanjkljivo strokovnostjo, brez primernih izkušenj ter brez integritete,” je glede Ficka za Slovenske novice še zatrdil eden izmed njihovih virov.

Zlatko Ficko (Foto: STA)

Žalostno je, da so se osebe, ki se ne morejo pohvaliti ravno s čisto preteklostjo zarotili proti Pivčevi. S pomočjo mainstream medijev, ki so v večinskih rokah levice, so namreč skreirali umazano igro, katere cilj je padec Pivčeve. Ficku, ki je sprožil hujskaško medijsko politično krizo v DeSUSu grozi tožba. Iz Sklepa Pokrajinskega odbora Severne Primorske stranke DeSUS je namreč razvidno: “Pokrajinski odbor Pokrajinske organizacije DeSUS Severne Primorske poziva vodstvo stranke DeSUS, da zoper tiste člane stranke, ki na podlagi plasiranja lažnih in neresničnih informacij v medije skušajo diskreditirati, tako delo kakor tudi samo predsednico stranke, ukrepa s sprožitvijo v statutu stranke predpisanih postopkov.”

Glede na to, da Pivčeva postala tarča napadov kmalu potem, ko je v povezovalnem duhu najavila, da je odprta za pogovore o oblikovanju koalicije pod vodstvom Janeza Janše, je očitno, da je želja nekaterih, kamor očitno spadata Erjavec in Ficko, da vlada pade tako močna, da so pripravljeni narediti vse, kar je v njihovi moči, da se dokopljejo nazaj do oblasti in moči. Pojavlja se vprašanje, kako daleč so pripravljeni iti in ali bo med člani stranke DeSUS vendarle zmagal razum?

Nina Žoher

Zadnje novice

Sorodne vsebine