15.6 C
Ljubljana
sreda, 23 junija, 2021

Policija potrdila prijavo glede grafita z grožnjo Strehovcu; Fajonova in Židan ob tem primeru sovražnega govora, ki poziva k nasilju, molčita

Policija je danes potrdila, da je v sredo v večernih urah prejela prijavo glede grafita z grožnjo s smrtjo generalnemu tajniku Slovenske škofovske konference Tadeju Strehovcu. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja pa je bil uveden predkazenski postopek, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

 

Na eni od ljubljanskih ulic se je namreč v sredo pojavil grafit z vsebino “Tadej Strehovec, mrtev boš”.

Iz Slovenske škofovske konference (SŠK) so ob tem sporočili, da so zaradi grafita zaskrbljeni in da pričakujejo, da se bodo pristojne državne ustanove nemudoma odzvale, identificirale neznanega storilca in odstranile grafit.

S PU Ljubljana so v sredo popoldan najprej sporočili, da prijave glede grafita niso prejeli, da pa so v konkretni zadevi podani razlogi za sum storitve kaznivega dejanja grožnje. Danes pa so potrdili, da so prijavo prejeli zvečer.

Zoper Zavod za družino in kulturo življenja ter njegovega direktorja Tadeja Strehovca sicer na ljubljanskem okrajnem sodišču poteka sojenje zaradi objave članka Seznam članov abortivnega lobija na portalu 24kul.si. Obtožni predlog Strehovca bremeni, da je kot odgovorni urednik portala odobril objavo članka, v katerem so bili omenjeni podpisniki “žaljivo in posmehljivo označeni kot člani slovenskega abortivnega lobija, ki je odgovoren za splav 350.000 žensk”.

Strehovec je očitke o spodbujanju sovraštva v začetku sojenja zavrnil. “Članek je želel opozoriti na pravico do življenja vsakega človeka, kar pa ni sovražni govor ali spodbujanje sovražnega govora,” je prepričan. Tudi uporaba izraza slovenski abortivni lobi po njegovem mnenju ni žaljiva, saj da je to v tujini v znanstvenem in medijskem prostoru uveljavljen izraz.

Ko se levičarji bojijo še lastnega volilnega telesa

Sodni pregoni, verbalno nasilje, grožnje z nasiljem in grožnje s smrtjo katolikom postajajo vedno normalnejši del vsakdana v slovenski prestolnici, kjer vlada “strpna” levica. Pričakovati bi bilo, da bodo tisti najbolj glasni glede sovražnega govora dejansko reagirali, a se je še enkrat izkazalo, da je za levičarje sovražni govor samo izgovor, s katerim bi preganjali drugače misleče, medtem ko dejanske primere sovražnega govora mirno tolerirajo, tako kot to počne Tanja Fajon, ali celo v polnosti ignorirajo, kot to počne predsednik SD Dejan Židan.

 

Malce bi pričakoval, da se bosta prva v bran duhovniku Tadeju Strehavcu postavila @ZidanDejan in @tfajon Vsak nujn drugi tvit govori o boju zoper sovražni govor. Če sem se zmotil in njuna ostra tvita v podporo Strehovcu spregledal, se obem opravičujem za ta tvit.

 

Naravnost sramotno je, da predsednik DZ, ki vsako priložnost v medijih izkoristi za natolcevanje o potrebi po boju proti sovražnemu govoru, v dejanskem primeru le-tega, ki je obsojanja vreden, ostane tiho in se ne zmeni zanj. Kje je Židan s svojimi izjavami sedaj, ko je treba stopiti v bran frančiškanskemu menihu, ki mu grozijo s smrtjo, medtem ko ga po sodišču vlačijo zaradi objave na spletu, v kateri je obsodil abortivni lobi?

Fajonova se je spustila celo tako nizko, da je namesto da bi obsodila grožnje s smrtjo Strehovcu, le-te skušala relativizirati, rekoč, da jih prejema tudi sama. Če jih, je to vsekakor obsojanja vredno, naj prijavi policiji. Žalostno je, da je v svoji ideološki zaslepljenosti nezmožna uvideti, kako jo njene besede postavljajo na laž, ko stalno sitnari z bojem proti sovražnemu govoru, ko pa se zgodi, da je žrtev sovražnega govora nekdo, s komer se ne strinja, skuša dejanje obrniti v svoj prid, trdeč, da je tudi ona sama žrtev.

Najbrž bo Fajonova silno presenečena, če ji nekdo pove, da se svet ne vrti okoli nje. A zdi se, da je kaj takega nemogoče. Saj če bi stopila v bran Strehovcu in javno pozvala k prenehanju z grožnjami, bi s tem lahko ujezila lastno volilno telo. In glede na to, da ima že tako po lastnih trditvah “kakšno grožnjo s smrtjo”, si jih najbrž ne želi še več. A dokler se bodo pogromi dogajali nad posamezniki, ki jih levičarji smatrajo za javne sovražnike, krive edino namišljenega greha zle misli, ne moremo pričakovati nobenih sprememb.

Zadnje novice

Sorodne vsebine