0.5 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Napoved dogodka: Pohod za življenje 2020 se bo začel jutri ob 10.30 uri izpred cerkve sv. Jakoba na Levstikovem trgu v Ljubljani

Vabljeni, da se udeležite in poročate o Pohodu za življenje 2020, ki bo potekal jutri, 3.10.2020 v Ljubljani. Pohod se bo začel ob 10.30 izpred cerkve sv. Jakoba na Levstikovem trgu in se s sklepnim kulturnim programom zaključil na Prešernovem trgu.

Na pohodu bodo udeleženci, tako kot v mnogih državah po svetu, javno izrazili svoje prepričanje: 1. da je nerojeni otrok človek in mu zato pripada pravica do življenja ter 2. da je potrebno imeti do mater, ki gredo skozi preizkušnjo smrti nerojenega otroka zaradi splava, odnos največjega sočutja, država pa jim mora priznati pravico do žalovanja ter bolniške odsotnosti zaradi t.i. postabortivnega sindroma.

V programu na Prešernovem trgu bodo nastopili: Vinko Cankar (nekdanji član Čukov)Nada Žgur z zasedbo “Prolife Teenagers”, Darja Pečnik, direktorica Zavoda Živim! in Urša Cankar Soares, voditeljica Pohoda za življenje 2020.

Na Pohodu za življenje 2020 bo predstavljena prva slovenska Deklaracija za življenje, ki predstavlja temeljni dokument prizadevanj za pravice nerojenih otrok ter njihovih mater in očetov v stiskah v Sloveniji.

Pohod za življenje 2020 je pridobil pozitivno mnenje Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) ter dogodek prijavili pristojnim in bo izveden v skladu z navodili NIJZ in veljavno zakonodajo. 

Lepo prosimo, da čimprej potrdite udeležbo predstavnikov vašega medija na dogodku, da bomo lahko poskrbeli za izvedbo v skladu z navodili NIJZ. Udeležbo potrdite na el. naslov [email protected] ali na na tel. št. 031 470 436. Na tej tel. št. sem vam dosegljiva tudi za vse informacije v zvezi z dogodkom oz. dodatna pojasnila.

Pohode za življenje srčni organizatorji po vsem svetu organizirajo že več desetletij. Vsako leto potekajo v vseh sosednjih državah. Letošnjega v Washingtonu, najstarejšega na svetu, že 46 – tega zapored, se je udeležil tudi ameriški predsednik Donald Trump, zato smo resnično lahko veseli, da bomo ta čudovit in human javni dogodek od sedaj naprej redno imeli tudi v Sloveniji.

Lepo pozdravljeni,

Urša Cankar Soares,
Vodja Pohoda za življenje 2020

Zadnje novice

Sorodne vsebine