7 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

So pogovor nezakonito snemale obveščevalne službe ali policija?

V oddaji Tarča so razkrili zvočni posnetek telefonskega pogovora med ministrom Zdravkom Počivalškom in nekdanjim direktorjem blagovnih rezerv Antonom Zakrajškom. Oba sta potrdila, da pogovora nista snemala, zato obstajata le dve opciji: da so pogovor nezakonito snemale obveščevalne službe ali pa je policija snemala na podlagi zakonite odredbe, vendar posnetka nikakor ne bi smeli objaviti v medijih. Zakrajškov odvetnik je že napovedal vložitev pravnih sredstev zoper RTV.

 

V četrtkovi oddaji Tarča, kjer je bilo govora o nabavi medicinske opreme, so objavili zvočni posnetek telefonskega pogovora med ministrom Zdravkom Počivalškom in nekdanjim direktorjem blagovnih rezerv Antonom Zakrajškom. Oba sta potrdila, da pogovora nista snemala, zato je Zakrajškov odvetnik Dejan Markovič že napovedal vložitev ustreznih pravnih sredstev za zaščito pravnega interesa.

V tem primeru se zgodba za RTV precej zaplete, saj zanje obstajata le dve slabi možnosti: da so pogovor nezakonito snemale obveščevalne službe ali pa je policija snemala na podlagi zakonite odredbe, vendar posnetka v tem primeru nikakor ne bi smeli objaviti v medijih.

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek in nekdanji direktor Zavoda RS za blagovne rezerve Anton Zakrajšek. (Foto: STA)

Spomnimo: V zvočnem posnetku je minister Počivalšek od Zakrajška zahteval plačilo Avansa za določeno podjetje, saj je to posel jamčilo z bančno garancijo. Zakrajšek je Počivalška nato vprašal ali to velja za vsa podjetja, Počivalšek pa mu je odvrnil, da avans velja samo za konkretno podjetje, saj je posel zavarovalo z bančno garancijo. V javnosti se zato napačno interpretira, da gre za favoriziranje določenega podjetja, toda v času, ko je bilo potrebno na trgu ponudnikov medicinske opreme veliko neresnih podjetij, je bil to edini način, da se je z gotovostjo zagotovilo zaščitno opremo.

Rok Krajnc

Zadnje novice

Sorodne vsebine