7.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Poglejte to neizvirnost levice, ki se se preko medijev loteva starih taktik: Na plano znova potegnili revščino otrok v politične namene!

“Tole diši po zlorabi “lakote” otrok v politične namene. Ne bi bilo prvič. Sistem socialne pomoči kliče po prenovi in spremembah, vendar se kljub pomanjkljivostim res težko zgodi, da bi otroci v Sloveniji stradali zaradi revščine. Ne pokvarite sicer dobre ideje s pretiranim teatrom,” se je na dramatično izkoriščanje otrok na Valu 202 za politično hujskanje proti sedanji vladi oglasila evropska poslanka Romana Tomc. Kot zanimivost, te teme se nikoli niso dotaknili v času levih vlad, niti niso omenili, da je morda za revščino v državi prej odgovorna levica, ki vlada že 24 let na 45 let podlage.

 

Slovenski mediji so precej predvidljivi, ko gre za odpiranje določenih občutljivih tematik, kot je revščina med Slovenci ali otroci. S tem dobimo občutek, kot da desne vlade dejansko poglabljajo revščino, v času levih vlad pa te kar naenkrat ni več, čeprav so podatki o gospodarski aktivnosti in sociali zgovorni sami zase in so praviloma taki: desnica zmanjšuje revščino, levica jo poglablja.

Med mediji tokrat prednjači nacionalni radio Val 202, kjer so v javnosti zapisali: “Letos prvič opažam, da otroci ob prihodu v očeh nimajo upanja. In zelo so lačni, prenajedajo se s kruhom in v torbe spravljajo namaze za svojo družino,” je izjavila prostovoljka Neža. Po mnenju drugega nacionalnega radia Vala 202 se je to začelo dogajati v tem letu.

Projekt Botrstvo je nastal leta 2010 pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje. Kot je zapisano na spletni strani, je namenjen je otrokom in mladostnikom iz družin v stiski iz vse Slovenije, ki potrebujejo dodatno podporo in pomoč za izboljšanje kakovosti življenja. Po njihovih podatkih bi naj v Sloveniji živelo 41 tisoč otrok pod pragom revščine. Dolgoletna zgrešena politika levih političnih struj na socialnem področju je pripeljala v brezizhodni položaj mnoge izmed slovenskih družin.

Podobno politično propagando revščine, v korist tranzicijske levice, doživeli prva in druga Janševa vlada
Evropska poslanka Romana Tomc ima še kako prav, ko pravi, da se revščina podpihuje v času Janševih vlad. V prvi Janševi vladi so dominantni mediji skočili v zrak, ko je takratni premier dejal, da je veliko kruha vsakodnevno zavrženega. Kasneje se je izkazalo, da Slovenci vsako leto zavržemo med 13 do 15 tisoč kruha. To predstavlja petnajst odstotkov vsega kruha na letni ravni.

Podobno zgodba se je ponovila v času druge Janševe vlade, ko so na veliko dramatizirali odvzem subvencij za osnovnošolce in dijake. V času prve Janševe vlade je bil sprejet zakon, da je lahko vsak dijak dobil brezplačno malico. Takratni minister za šolstvo dr. Igor Lukšič je v letu 2010 v Pahorjevi vladi ukinil brezplačno malico za dijake ter jo nadomestil z dvotretjinsko subvencijo. A se je v času druge Janševe vlade podobno kot sedaj problematizirala izguba socialnih ugodnosti za otroke v sprejetem ZUJFU.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine