9.4 C
Ljubljana
petek, 1 marca, 2024

Poglejte to bizarno politično “spinanje” Pop TV: Luka Mesec hudo povečal svojo priljubljenost, Golobova vlada pa z največjo podporo doslej

Piše: Janja Strah

Da so javnomnenjske ankete v resnici faktor ustvarjanja javnega mnenja (in ne zgolj merjenja), je že dolgo znano. Tokrat se je Mediana znova izprsila, z njo pa tudi Pop TV, ki sicer velja za hišni medij Gibanja Svoboda. Temu primerni so tudi rezultati.

Kot so navedli, so anketo izvajali med 22. in 25. avgustom, ko je bila afera Smodej že v teku. Seveda o tej aferi niso spraševali nikogar, so pa na lestvici najbolj priljubljenih politikov zabeležili zagotovo najbolj bizarno spremembo v zadnjem času: velik javnomnenjski skok priljubljenosti koordinatorja Levice Luke Meseca. Pa ne, da je Mediana kontaktirala v glavnem samo pristaše Levice? Slednji namreč pri rezultatu merjenja strank najnovejša afera prav nič ne škodi.

Kot navajajo, vlada Roberta Goloba v politično jesen vstopa z najvišjo politično podporo doslej. Aktualno ministrsko ekipo podpira 58,4 odstotka vprašanih, 26,7 odstotka ji nasprotuje. Če bi bile volitve danes, bi največjo vladno stranko obkrožila skoraj tretjina anketirancev (31,4 odstotka), druga je SDS, ki je prepričala dobro petino vprašanih (23,4 odstotka). Preostale tri parlamentarne stranke pa beležijo le okoli petodstotno podporo, in sicer NSi 5,5 odstotka, Levica 5,3 odstotka, SD, ki je zdrsnila na peto mesto, pa pet odstotkov. No, Levica je tu že na četrtem mestu in je že prehitela SD.

Časi, ko je bil Borut Pahor na vrhu lestvice priljubljenosti, se očitno poslavljajo, čeprav je Pahor še vedno predsednik republike. Na vrhu tokrat kraljuje kar Robert Golob, ki je predsednika republike potisnil na drugo mesto. Najvišje uvrščeni opozicijski politik je Anže Logar na četrtem mestu (očitno zaradi predsedniške kandidature), sledita Urška Klakočar Zupančič in Ljudmila Novak.

Skratka, tudi ta anketa je očitno hotela pokazati, da se Levici ni treba prav nič bati in da javnost verjame zagotovilom Luke Meseca, da gre tu zgolj za neutemeljene insinuacije. No, bomo videli…

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine