6.7 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

Poglejte, kdo sta nova častna meščana Ljubljane: Zagovornica razdiranja družin in starosta slovenske tajkunizacije

Naziv častnega meščana Ljubljane sta letos dobila zagovornik tajkunizacije in strokovnjak za managerske prevzeme Jože Mencinger ter zagovornica ugrabitve koroških dečkov, profesorica za “dodatke stalne pripravljenosti” in družinska prijateljica Milana Kučana, Gabi Čačinovič Vogrinčič.  Kakršen župan, takšni častni meščani. Čeprav so jima naziv podelili že maja, pa je do slovesne podelitve priznanja prišlo šele sedaj, tri mesece kasneje.

 

V torek, 4. avgusta 2020, so na Kongresnem trgu v Ljubljani slovesno podelili občinska priznanja. Naziv častne meščanke je pripadel psihologinji Gabi Čačinovič Vogrinčič, ki je podpirala ugrabitev koroških dečkov. Častni meščan Ljubljane je postal ekonomist Jože Mencinger, starosta slovenskih tranzicijskih sil, ki je med drugim prostodušno priznal, da bi tudi sam v vlogi direktorja prvo podjetje izčrpal, nato pa privatiziral.

Da bi bila mera polna, se je podelitev odvijala v luči razkritja doprsnega kipa Janezu Stanovniku. V enem dnevu je uspelo ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću počastiti sveto trojico levičarstva. Stari komunist, ki je vedel za povojne poboje in samostojnost Slovenije imenoval samomor slovenskega naroda, človek, ki zagovarja uničevanje slovenske gospodarske moči, in profesorica socialnega dela, ki si je izplačevala astronomske dodatke na “stalno pripravljenost” v svojih naporih, da bi razbila osnovno celico družbe, t.j. družino, so torej smetana osrednje Slovenije?

Častna meščanka za “bolj človeški svet”
“Nova realnost mora biti drugačen, bolj človeški svet, ki ga lahko ustvarimo samo v skupnostih,” je neironično v svojem govoru povedala Čačinovič Vogrinčičeva, ki je zagovarjala odvzem koroških dečkov starim staršem zato, ker nista pustila, da bi otroka v zaporu obiskovala morilca njune matere.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine