5.8 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Poglejte, kako z davkoplačevalskim denarjem in celo z evropskimi sredstvi financirajo projekte, ki ideološko poneumljajo mladino in celo poveličujejo krvavo komunistično revolucijo!

Da v naši državi nekateri izgubljajo kompas, dokazuje tudi dejstvo, da v zadnjem času organizirajo dejavnosti, namenjene mladim, a pri tem ne izbirajo sredstev pri indoktrinaciji mladih ter poveličevanju komunistične revolucije. Seveda je vse financirano z denarjem davkoplačevalcev in celo z evropskimi sredstvi!

 

V napovedniku (TUKAJ) lahko najdete dogodek, ki je napovedoval »revolucionarne ture za mlade«, organizator pa je Focus, društvo za sonaraven razvoj. Kot je zapisano, so se v okviru mednarodnega projekta “Moja revolucija 1968 – refleksije za današnjo mladino« odpravili na »prav poseben ogled revolucionarne Ljubljane«. No, verjetno imajo v mislih študentske proteste leta 1968, a pojem revolucije večina razume predvsem v smislu tradicionalne levice. »Po poti bomo spoznavali posameznike in skupine, ki so delovale v tem prostoru in pustile pomemben pečat. Turo se bomo potrudili v sodelovanju z ekipo Ljubljana Urban Tours/Urbana Vrana narediti še bolj zanimivo tudi z uporabo različnih metod. Morda celo srečamo kakšno zanimivo osebo, ki nam bo iz prve roke povedala, kako začeti svojo revolucijo in kako uresničiti pravične spremembe,« je še zapisano.

Dogodek naj bi se odvijal med 13. in 15. majem 2019 po središču Ljubljane, kar pomeni, da se danes zaključuje. »Vsaka tura se bo zaključila s krajšo delavnico, na kateri bomo zbrali stališča, pričakovanja in zahteve mladih. Cilj projekta “Moja revolucija” je namreč zbrati razmišljujoče mlade ter jih na kreativen način spodbuditi k oblikovanju manifesta #myrevolution.« In smo spet pri diskurzu levičarskega dojemanja stvarnosti. Seveda, saj gre za politični projekt, kajti napovedujejo, da bodo novembra v evropski parlament odnesli in izročili »evropski mladinski manifest«.

Kot je še zapisano, projekt “Moja revolucija” finančno podpira Evropska unija preko programa Evropa za državljane, čeprav so zapisali, da je vsebina dogodka »v izključni odgovornosti organizatorjev in ne odraža mnenja Evropske unije«. A denar ne smrdi, pravi star pregovor.

Zadnje novice

Sorodne vsebine