16.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

Poglejte, kako so ponoči neznanci davkoplačevalcem povzročili več tisoč evrov škode s popolnim uničenjem fasade ministrstva za kulturo

Neznanci so ponoči umazali pročelje ministrstva za kulturo. Ministrstvo je zjutraj objavilo več fotografij, ki prikazujejo črne madeže na fasadi. Posnetkom so v objavi na Twitterju dodali zapis, da je nastalo za več tisoč evrov škode. Kot so dodali, je poškodovanje fasade eden v nizu napadov na ministrstvo in uslužbence v zadnjem času.

Kot so objavili na Twitterju, so “ponoči neznanci davkoplačevalcem povzročili več tisoč evrov škode s popolnim uničenjem fasade. Eden izmed vrste napadov na ministrstvo in uslužbence, ki si sledijo iz tedna v teden”.

 
Miro Petek je ob tem tvitnil: Včeraj popoldan so na ministrstvo poslali napoved nočne akcije. Barbari. Več za sanacijo fasade, manj za kulturo.

 
 

Tviteraš (ℝ????? ???? @mgajver) pa je mazaško razgrajanje primerjal z napasi na Narodni dom v Trstu: “Pred 100 leti, 13. julija 1920 so italijanske fašistične in nacionalistične skupine napadle in požgale Narodni dom v Trstu. Danes popolnoma uničili fasado @mk_gov_si . Kdo je zdaj fašist ???????”

V kasnejšem sporočilu za javnost pa so zapisali, da gre za nov primer nedopustnega vandalizma in uničevanja javne infrastrukture, ki je odraz nekega širšega stanja v državi. “Uslužbenci ministrstva so pod velikim pritiskom, do te mere, da jih je strah hoditi v službo. Ministrstvo odločno zavrača takšno zavržno stopnjevanje pritiska. V demokratični državi, kjer velja vladavina prava, za takšne ekscese ni prostora. Policijo pozivamo, da storilce, ki so vsak teden bolj drzni, čim prej izsledi, preden se ne zgodi še kaj hujšega,” so dodali.

Policija se je na primer že odzvala. Namestnik generalnega direktorja policije Tomaž Pečjak je na dopoldanski novinarski konferenci o aktualnem stanju glede covida-19 potrdil, da so neznane osebe z baloni s črno barvo poškodovale zgradbo ministrstva. Kriminalisti nadaljujejo preiskavo, ko bo ta končana, pa bodo po njegovih besedah obvestili državno tožilstvo, policijska uprava pa tudi medije.

Zadnje novice

Sorodne vsebine