17.7 C
Ljubljana
nedelja, 19 septembra, 2021

Poglejte, kako slaba je gledanost TV Slovenija

Piše: eMaribor

TV Slovenija ima v zadnjem letu najslabšo gledanost. TV Slovenija spremlja vse manj ljudi, prav tako tudi njihov osrednji Dnevnik. Se bo poslovila direktorica?

Do sedaj najnižja gledanost TV Slovenije

Kot piše Požareport, med številnimi povsem logičnimi razlogi, zakaj je potrebna razrešitev Gorščakove, je “zgodovinsko najnižja gledanost” TV Slovenija. RTV SLO plačuje približno 623.000 ljudi, RTV Slovenija pa razpolaga z letnim proračunom v višini 120 milijonov evrov in če nacionalno televizijo občasno gleda le 56.000 gledalcev, je to zares lahko le alarm za nacionalno televizijo.

Sicer pa, kot pravi direktor Andrej Grah Whatmough, so pri odločitvi za razrešitev direktorice Natalije Gorščak botrovali naslednji ključni elementi: direktorica kljub večkratnim opozorilom in navodilom generalnega direktorja ni ukrepala ob zgodovinsko najnižji gledanosti televizijskih programov RTV Slovenija, kršila je Pravila o pristojnosti na RTV Slovenija in s tem ni spoštovala Statuta RTV Slovenija ter je opustila dolžno skrbno ravnanje pri preverjanju pogojev o poslovnem sodelovanju z RTV Slovenija.

Zadnje novice

Sorodne vsebine