14.5 C
Ljubljana
torek, 28 septembra, 2021

Poglejte, kako se zloglasni privilegiranec Gruden z udobnega stolčka v Strasbourgu posmehuje vaškim stražam, katerih pripadnike bi najraje aretiral: “Vi ar going daun!”

S svojo kolumno je ponovno razburil zloglasni režimski privilegiranec Matjaž Gruden, ki na račun davkoplačevalcev opravlja funkcijo direktorja direktorata za demokratično participacijo pri Svetu Evrope. V svojem zapisu, ki je po vsej verjetnosti nastal v eni od varovanih pisarn v Strasbourgu, se s posmehom spravi na prebivalce obmejnega območja v Beli krajni, ki so se bili zaradi nedelovanja policije prisiljeni organizirati v vaško stražo. Gruden bi, kot kaže, pripadnike vaške straže najraje zaprl, izrazito nenaklonjenost pa izkaže tudi do ilirskobistriškega župana Emila Rojca, čigar nasprotovanje migrantskemu centru opisuje kot izkoriščanje strahu in nestrpnosti do beguncev!

 

Zloglasni privilegiranec Matjaž Gruden, ki se uvršča med t. i. udbovsko deco, že dalj časa razburja s svojimi kolumnami v rdečem režimskem trobilu Večer v lasti Uroša Hakla iz krogov Socialnih demokratov. Že uvodoma napove, da gre v njegovi kolumni, objavljeni v ponedeljek zvečer, za samoprepričevanje o prednostih novega tujega okolja, kar sicer uporablja kot obrambni mehanizem proti domotožju, ki ga v zadnjem času pogosteje čuti, ker lahko spremlja slovenska TV-poročila iz tujine. Progresivne evropske vrednote, ki naj bi jih po njegovih besedah zapisali v ustavo, so vse bolj zgolj ena od možnih opcij, “ki jih, v imenu slabo razumljene svobode govora in političnega oportunizma, obravnavamo enako kot vsako ekstremistično hujskanje in sovraštvo”.

Iz udobne pisarne se je lahko posmehovati prebivalcem, ki se morajo v strahu pred migranti zaščiti sami
Ob branju kolumne hitro postane jasno, da se je tokrat odločil spraviti na belokranjsko vaško stražo – ljudje so se morali sami organizirati za svojo zaščito, saj jih policija pod vodstvom nesposobne vlade Marjana Šarca ni sposobna zaščititi. Ob tem ni treba poudariti, da je na območju Bele krajne letos dejansko prišlo do ugrabitve upokojenca, dlje od meje pa tudi do poskusa umora taksista s strani ilegalca. Gruden iz svoje udobne pisarne v Strasbourgu, ki je gotovo dobro zavarovana, tako lahko cinično opisuje novice o vaških stražah: “Najprej tiste o vaških stražah v Beli krajini in o domoljubih, ki v šlapah in maskirnih uniformah, oboroženi zgolj s pivskimi trebuhi in polomljeno angleščino, bdijo nad našo varnostjo in teritorialno integriteto. Nekateri izmed njih baje prehodijo do petdeset kilometrov na dan in lovijo tuje nebodijihtreba.” Vaške straže nato primerja s francoskimi identitarci, katerih trije člani so bili obsojeni na pol leta zapora in denarno kazen, pri čemer ne skriva naklonjenosti do tega, da bi takšna sankcija doletela tudi člane vaške straže.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine