22.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 2 avgusta, 2021

Poglejte, kako pomočnik komandirja policijske postaje Krško ne skriva, da je titoist!

Na policijski postaji Krško so po slikah, ki jih je po socialnih omrežjih delil eden izmed njihovih policistov Toni Vodopivec, imeli izobešeno sliko diktatorja Tita. Na policijski upravi Novo mesto zanikajo, da bi bila slika izobešena in trdijo, da gre za ponarejeno fotografijo. Da je slika pristna, priča tudi zapis Vodopivca na socialnih omrežjih: “Stavka za osnovno plačo policista, Josip Broz nima veze s stavko je pa del zgodovine. Slika je iz PP Krško.” Po podrobnem ogledu slike je opaziti senco, kar priča o tem, da je fotografija pristna. Pomočnik komandirja ima na Facebook profilu številne objave, ki pričajo o navezanosti na jugoslovanskega diktatorja. Prav tako tega ne skriva njegova žena.

 

V javnosti je veliko pozornosti pritegnila fotografija, ki naj bi bila nameščena v eni od pisarn Policijske postaje Krško. Sliko iz Policijske postaje Krško je na Facebooku delil pomočnik komandirja in sindikalist Toni Vodopivec. Objava je bila sicer namenjena poudarjanju o stavki policistov: “Stavka za osnovno plačo policista, Josip Broz nima veze s stavko je pa del zgodovine. Slika je iz PP Krško,” je zapisal Vodopivec.

Pomočnik komandirja policijske postaje Krško, kjer je visela Titova slika, ne skriva, da je titoist!

Pomočnik komandirja policijske postaje Krško, kjer je visela Titova slika, ne skriva, da je titoist!

Na PU Novo mesto so ob medijski objavi zanikali, da bi na omenjeni postaji visela Titova slika in poudarjajo, da gre za Photoshop. “Na Policijski postaji Krško ni izobešene slike, ki jo omenjate. Nekdo se torej grdo poigral. Fotografija je fotomontaža,” so pojasnili za portal mojeposavje, kljub temu, da je Vodopivec navedel drugače. Kot so še navedli na portalu je bila javnost ogorčena, saj so ob sliki bili zapisani komentarji, kot na primer: “Slika diktatorja in množičnega morilca Josipa Broza v letu 2021 na policijski postaji. Sramota!”

Foto: Facebook

Sliko pa smo si podrobneje ogledali tudi mi. Na sliki je opaziti senco, ki priča o tem, da je slika pristna, kar potrjuje tudi sam Vodopivec. Če je slika res ponaredek ali pa je pristna pa si svoje mnenje ustvarite sami.

Vodopivec se je znašel tudi na seznamu, ki ga je notranji minister objavil javno
Vodopivec jasno in glasno podpira stavko policistov, kot je že omenil v svoji objavi. Med drugim pa se je očitno znašel tudi na seznamu, ki ga je objavil notranji minister Aleš Hojs. Pomočnik komandirja policijske postaje Krško naj bi tako zaslužil 3.566,53 evra bruto plače, kar nanese približno dva tisoč evrov neto.

Na “romanju” v Kumrovec. (Foto: Facebook)

Kot je mogoče opaziti na socialnih omrežjih pa je omenjen policist velik ljubitelj diktatorja, med drugim je tudi delil slike iz rojstne vasi Josipa Broza Tita, Kumrovca.

Policist Vodopivec ne skriva, da se je pridružil komunistični partiji. Na Facebooku je objavil celo partijsko knjižico.

Tudi njegova žena je Titova oboževalka. (Foto: Facebook)

Sara Rančigaj

Zadnje novice

Sorodne vsebine