15.2 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Poglejte, kako je Bela Krajina postala migrantska meka, ilegalno prehajanje meje pa je začasno ustavila narasla reka Kolpa!

Domačini ob Kolpi se pritožujejo nad vse večjim številom prehodov ilegalnih migrantov iz Hrvaške v Slovenijo.

Nekateri naj bi prihajali s čolni, drugi reko preplavajo in se nato pojavijo na dvoriščih domačinov. Domačini jim pomagajo, a dodajajo, da tam niso zaželeni, saj se bojijo njihovih resničnih namenov. O tem se v velikih slovenskih medijih v zadnjih dneh sicer ni veliko pisalo oz. poročalo, z izjemo televizije Nova24TV, nekateri so poskušali zgodbo celo pomesti pod preprogo. Zato smo se odločili, da zadevo preverimo tudi sami. Naša televizijska ekipa je v petek obiskala južno slovensko mejo.

Še pred sončnim vzhodom smo posneli mejni prehod Žuniči, ki je ves čas pod video nadzorom. Žičnata ograda, s katero je zaščiten most čez reko Kolpo, slovenski teritorij kolikor toliko varuje pred vdorom migrantov, čeprav le-ti ne izbirajo sredstev, ko poskušajo prestopiti mejo. Plezajo tudi čez ograjo, čeprav so pogosto močno poškodovani, krvavi in raztrgani, so nam zaupali v policijskih krogih.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine