17.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 15 aprila, 2024

Podpihovanje sovraštva s strani leve opozicije kaže sadove v obliki linča: Levičarski skrajneži s svastikami uničili pročelje zavoda Iskreni!

Piše: Sara Rančigaj / Nova24tv.si

“Krašenje” stavb s kljukastimi križi, ki je bilo v preteklosti obsojanja vredno, postaja nov trend. V Sloveniji je bilo tako zaslediti že drugi primer v zadnjem tednu, ko so vandali uničili stavbo z risanjem svastike. Med vikendom je bila prva tarča državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Alenka Forte, tokrat pa so se lotili še zavoda Iskreni. 

Ekstremizem v Sloveniji ne pozna meja. Prvotno se je na svojem domu kot tarča sovražnikov znašel poslanec SMC Gregor Perič, ki so mu neznanci pustili sporočilo “Heroj ali izdajalec?”, prav tako so s transparenti ciljali na poslanca DeSUS Branka Simonoviča. Poleg vseh ostalih ekscesov s plakati pa se je med vikendom kot tarča znašla Alenka Forte, ki so ji neznanci na pročelje stavbe njene ambulante v Trbovljah narisali kljukaste križe.

“Hvala Trboveljčani, takole izkazujete hvaležnost za 35 letno delo zdravnice v lokalnem okolju! Za nič koliko rešenih življenj in predano delo tudi v lokalni skupnosti,” se je nepridipravom zahvalila za njihovo nespoštovanje.

Vandali so uničili fasado s kljukastimi križi na ambulanti zdravnice Alenke Forte (Foto: Twitter)

Spomnimo, v zadnjih tednih se je dogajal pravi medijski pogrom nad zavodom Iskreni zaradi dodelitve evropskih sredstev s strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Zagovorniki zavoda so si enotni, da očitki zoper ministra Janeza Cigler Kralja nimajo nobene podlage in da gre za konstrukt, ki so ga ustvarile levičarske organizacije.

Po vložitvi interpelacije še uničevanje stavne zavoda Iskreni

Ministra Cigler Kralja čaka interpelacija, ki so jo vložile stranka LMŠ, SD in SAB pri čemer niso sodelovali vsi njihovi poslanci. Ker se nasprotniki bojijo, da interpelacija ne bo uspela, pa so se tokrat lotili bolj drastične metode. Vandali po medijskem fiasku v povezavi z zavodom odločili uničiti tudi pročelje njihove stavbe. “Selektivno razumevanje pluralnosti v naši družbi, ki nas duši že desetletja. Kje so sedaj pozivi k strpnosti in enakopravnosti? Morda prevzemanje odgovornosti za podpihovanje sovraštva, spoštovana opozicija?”, se sprašuje zgodovinar in filozof Martin Nahtigal.

Javnost meni, da je vsako tovrstno dejanje popolnoma nepotrebno in bi ga morali obsoditi. Risanje kljukastih križev nikakor ne prispeva k  solidarni in strpni družbi.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine