-0.9 C
Ljubljana
nedelja, 5 februarja, 2023

Podjetniki SBC bodo zavzeli vso Slovenijo!

Piše: M. Bo.

Med 21. in 23. novembrom bo potekal prvi Vseslovenski festival podjetništva, ki ga organizira SBC – Klub slovenskih podjetnikov. Osrednji namen festivala je vseslovenska promocija odgovornega podjetništva. Najboljši slovenski podjetniki bodo javnosti odprli svoja vrata in predstavili svoje znanje, tehnologijo, dosežke in izdelke. Osrednji dogodek z mednarodno uspešnimi gosti bo potekal na Ljubljanskem gradu, poudarek pa bo na novem konceptu, ki ponuja pozitivizem.

Glavni namen večdnevnega festivala je vseslovenska promocija odgovornega, v prihodnost usmerjenega podjetništva, poudarjajo v SBC – Klubu slovenskih podjetnikov. »V klubu želimo idejo razširiti po vsej državi. Mladim želimo pokazati lepoto podjetniškega poklica in delovanja ter plemenito poslanstvo, ki je njun sestavni del. Mala in srednja podjetja, ki rastejo iz podjetniškega zanosa in trdega dela, so namreč tista, ki ljudem omogočajo ustvarjanje, samouresničevanje in pošteno plačilo, hkrati pa pripomorejo k skladnemu razvoju in izboljševanju lokalnega okolja.«

Trije vsebinsko bogati dnevi

Prvi Vseslovenski festival podjetništva bo potekal tri dni, od ponedeljka, 21. novembra, do srede, 23. novembra 2022. Dogodki se bodo odvijali na različnih prizoriščih po vsej Sloveniji, osrednji dogodek festivala pa bo potekal na Ljubljanskem gradu.

Festival je namenjen številnim ciljnim skupinam: podjetnikom, članom SBC, SBC Mladih in SBC Naslednikov, osnovnošolcem, srednješolcem, študentom, medijem, spletnim vplivnežem itd. Dva dneva festivala (ponedeljek, 21. novembra, in torek, 22. novembra) bosta namenjena predstavitvi slovenskega podjetništva »Od blizu«, in sicer bodo podjetja SBC odprla svoja vrata za osnovnošolce, dijake, študente v 12 slovenskih regijah ter jim med drugim predstavila trajnostni vidik. Poleg tega bo oba dneva potekal »Podjetniški 1 na 1« v večjih slovenskih mestih (Ljubljana, Maribor, Kranj, Koper, Novo mesto); na teh sproščenih dogodkih se bodo študentje in širša javnost lahko s podjetniki pogovarjali o njihovi podjetniški poti.

Osrednji dogodek: pozitivizem!

Vrhunec večdnevnega Vseslovenskega festivala podjetništva 2022, dogodek z naslovom »Slovensko podjetništvo prihodnosti«, bo v sredo, 23. novembra, na Ljubljanskem gradu. Osrednji gostje bodo odlični podjetniki – Joc Pečečnik (Elektronček), Igor Akrapovič (Akrapovič) in dr. Jure Knez (Dewesoft). Pridružil se jim bo Gunter Pauli, avtor koncepta in mednarodne knjižne uspešnice The Blue Economy (Modro gospodarjenje, op. a.). The Blue Economy ponuja nov, drugačen in do planeta odgovoren pristop k ustvarjanju vrednosti, razvoju in napredku.

»Odgovoren podjetnik se zaveda poslovnih nihanj, ki vključujejo premike skozi čas med obdobji razmeroma hitre gospodarske rasti in obdobji relativne stagnacije ali upada. Morda najpomembnejša lastnost odgovornega podjetnika je pozitivizem,« so izpostavili v SBC – Klubu slovenskih podjetnikov. »V trenutni poplavi dogodkov, seminarjev, kjer udeleženci obupujejo nad kritičnimi razmerami časa, ki se jih seveda v SBC zelo dobro zavedamo, želimo pogledati v svetlejšo prihodnost in biti glasnik povsem novega koncepta, ki hkrati zahteva spremembe in ponuja pozitivizem – The Blue Economy.«

Odgovorno podjetništvo

V SBC – Klubu slovenskih podjetnikov si želijo, da festival postane eden največjih podjetniških dogodkov pri nas. Idejo o odgovornem podjetništvu nameravajo prek različnih aktivnosti razširiti po vsej Sloveniji, saj slovenska gospodarska krajina temelji na majhnih in srednjih podjetjih, ki so razpredena po vseh slovenskih pokrajinah.
»Gre za podjetniško platformo, ki jo nameravamo v SBC skupaj s člani nadgrajevati in bogatiti skozi leta, ko bo ta vseslovenski festival podjetništva prerasel v enega največjih podjetniških dogodkov ter tako dosegel prepoznavnost v slovenskem prostoru in širše,« napovedujejo v SBC.

POSLOVNE NOVIČKE

Direktor Comarka med največjimi potenciali projektne logistike na svetu

»Uvrstitev med »Antwerp XL 40 under 40« je dokaz, da delamo dobro in je pohvala celotnemu podjetju,« pravi Klemen Butala. (Foto: SBC)

Klemen Butala, direktor podjetja Comark, ki je tudi član SBC – Kluba slovenskih podjetnikov, se je uvrstil med nominirance projekta »Antwerp XL 40 under 40«, kar pomeni, da sodi med največje potenciale na področju projektne logistike na svetu. Projekt je del sejma AntwerpXL v belgijskem Antwerpnu, ki združuje vodilna podjetja v projektni logistiki z obiskovalci in razstavljavci z vsega sveta.

 

Direktor Neu Residences o novih načinih bivanja

Peter Cesar, član kluba SBC, je na slovenski trg pripeljal nov koncept stanovanj. (Foto: SBC)

Peter Cesar je skupaj s partnerjem Iztokom Lampičem eden inovativnejših nepremičninskih investitorjev pri nas. Vodilno vlogo ima tudi pri projektu Neu Residences, ki je julija zaživel v središču Ljubljane. Gre za nov stanovanjski koncept: v novi stavbi je 55 stanovanj s hotelsko storitvijo, ki so namenjena za bivanje ali pa za kratkoročno ali dolgoročno oddajanje. V tujini ta koncept že nakazuje način življenja, ki ga bomo vse bolj deležni v prihodnosti tudi mi.

Joc Pečečnik kupuje Primorske sklade

Joc Pečečnik je v zadnjih mesecih kupil igrišče za golf Arboretum in vodo Costella, pol milijona evrov je vložil v startup Quantifly, zdaj pa kupuje tudi Primorske sklade. (Foto: Barbara Reya)

Joc Pečečnik, večinski lastnik podjetja Elektronček in predsednik SBC – Kluba slovenskih podjetnikov, po prodaji Interblocka investira v različne industrije. Elektronček je za nakup Primorskih skladov, ki so v lasti Modre linije holdinga, pridobil dovoljenje AVK in čaka še pridobitev dovoljenja Agencije za trg vrednostnih papirjev (ATVP). Konec lanskega leta je bila skupna tržna vrednost portfelja skladov 58 milijonov evrov.

 

Menedžerka leta 2022 je Sabina Sobočan

Sabina Sobočan je družinsko podjetje Varis Lendava uvrstila med vodilne evropske proizvajalce gotovih kopalnic. (Foto: SBC)

Upravni odbor Združenja Manager je za menedžerko leta 2022 izbral članico SBC Sabino Sobočan, generalno direktorico družinskega podjetja Varis Lendava. »Kakovost voditeljstva in podjetništvo v Sloveniji sta v preteklih letih izjemno napredovala. A ker je vodenje in rezultate v velikih podjetjih težko primerjati z malimi in srednje velikimi, so ti premalokrat stopili v ospredje,« so med drugim zapisali v obrazložitvi.

Člana SBC združila moči za prvi slovenski vrtec iz slovenskega lesa

Vrednost investicije je ocenjena na 4,35 milijona evrov (brez DDV), pri čemer bo občina pridobila nepovratna sredstva Eko sklada v višini 1,2 milijona evrov (z DDV). (Foto: SBC)

V Hramu kulture Arnolda Tovornika v Selnici ob Dravi so županja Selnice ob Dravi dr. Vlasta Krmelj in člana kluba SBC, direktor podjetja GIC GRADNJE Ivan Cajzek in direktor podjetja Lumar IG Marko Lukić, podpisali pogodbo o graditvi novega 10-oddelčnega vrtca. Gre za prvi skoraj ničenergijski leseni vrtec oz. javni objekt v Sloveniji, ki bo zgrajen povsem iz slovenskega lesa.

 

Jesenski Zero Emission dnevi Lumar

Lumarjevo vzorčno hišo v Dragomlju si je ogledalo veliko ljudi, ki jih zanimajo zadnji trendi trajnostne graditve in energetskega upravljanja doma. (Foto: SBC)

V podjetju Lumar, pionirju in inovatorju na področju montažne graditve v Sloveniji, so med 5. in 8. oktobrom v okviru »Zero Emission® dni Lumar« pripravili številne aktivnosti in predstavitve trajnostnih tehnologij in rešitev na prvi slovenski certificirani aktivni hiši v Dragomlju. Vsi sistemi in rešitve so razviti in vgrajeni z mislijo na varnost, energetsko učinkovitost in visoko ugodje bivanja.

 

Najnovejše poslovne novice si lahko ogledate tukaj.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine