14.5 C
Ljubljana
četrtek, 17 junija, 2021

Pod krinko tekočih poslov odhajajoča vlada podpisuje pogodbo za 10 let!; »To so kazniva dejanje zlorabe uradnega položaja. Tožilstvo mora reagirati!«

Požareport je danes opozoril na nove zlorabe odhajajoče vlade Marjana Šarca, ki pod krinko tekočih poslov rokohitersko zaposljuje ter podpisuje pogodbe za državni denar.

Tokrat je omenjeni pletni portal objavil dokumentacijo, povezano z ustanovitvijo državnega podjetja oziroma službe za pomorsko pilotažo – KOPP izobraževanje, d. o. o.:

 

 

 
 

 

Pri tem je pomenljivo, da prej omenjena vladna uredba temu državnemu podjetju dovoljuje poslovanje z izgubo, ki jo bomo, seveda, pokrivali davkoplačevalci.

Kot še opozarja Požar, naj bi danes na dopisni seji Šarčeva vlada z novoustanovljenim državnim podjetjem KOPP, d. o. o., podpisala, pozor, 10-letno???!!! pogodbo za opravljanje pomorske pilotaže, in to s podjetjem, ki je – brez zaposlenih?! Podjetje KOPP, d. o. o., pa hkrati po javno dostopnih podatkih že razpisuje prosta delovna mesta, ne da bi pri tem sploh vedeli, kakšne plače naj bi imeli njihovi piloti.

Požar ob tem spomni, da naj bi šlo “za zasebne interese Alenke Bratušek, ki naj bi državno podjetje KOPP prestrelila s svojimi podizvajalci in navitimi cenami; saj bomo na koncu itak vse plačali davkoplačevalci”.

Nekdanji ustavni in evropski sodnik Boštjan M. Zupančič je ob tem tvitil :
 

Več TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine