17.7 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Počivalškova ovadba žrtvuje padlo ministrico Pergerjevo, zagovarja pa ministrico Pivčevo?!?

Plagiatorka in petdnevna ministrica za šolstvo v Cerarjevi vladi Klavdija Perger bo glavno žrtveno jagnje v aferi SRIPT. Poleg Pergerjeve pa v glavni vlogi nastopa še “česnova” kmetijska ministrica Aleksandra Pivec. Pivčeva se je v zadnjih dneh poleg projekta SRIPT znašla še v zelo obremenilni vlogi v Slovenskih državnih gozdovih, in sicer pri gradnji nove potratne stavbe družbe, kjer so prvotni stroški z 2,8 milijona evrov že narasli na načrtovanih skoraj sedem milijonov evrov. V bodočih dneh pa bomo razkrili njeno vlogo pri projektih ZRS Bistra Ptuj, kjer je dobivala honorar kot državna sekretarka ter v vlogi ministrice.

Drama okrog afere SRIPT postaja vedno bolj dramatična. Gospodarsko ministrstvo je napovedalo kazenske ovadbe zoper odgovorne v projektu. Kot žrtveno jagnje ter krivka za vse bo izpadla direktorica Turistično-gostinske zbornice Slovenije, “plagiatorka” ter bivša petdnevna ministrica za šolstvo v Cerarjevi vladi, Klavdija Perger. Z odstranitvijo in naprtitvijo krivde Pergerjevi želi gospodarski minister Zdravko Počivalšek rešiti kmetijsko ministrico Aleksandro Pivec, poroča Požareport. To pa še ni vse, v prihodnjih dneh bomo razkrili vse projekte kmetijske ministrice Aleksandre Pivec v javnem zavodu ZRS Bistra Ptuj, kjer je zaslužila denar v vlogi državne sekretarke in tudi v času aktualnega ministrovanja. V ZRS Bistra Ptuj je še vedno omenjena kot strokovna sodelavka z nazivom dopolnilne dejavnosti.

V dvomljivem projektu SRIPT pa se pojavljajo nove informacije, in sicer naj bi obstajali elektronski naslovi z močno obremenilno vlogo kmetijske ministrice. Viri navajajo, da naj bi Pivčeva izrecno naročila Pergerjevi, da naj bo previdna z omenjeno dokumentacijo. Z omenjenimi očitki, poneverbami, krajo intelektualne lastnine in goljufijami se zdaj ukvarjata slovensko državno tožilstvo ter policija. V akcijo pa je stopil tudi upravni odbor TGSZ z napovedano forenzično preiskavo.
Direktorica TGSZ Klavidija Perger ( Foto: STA)Direktorica TGSZ Klavidija Perger (Foto: STA)

Zaradi nepravilnostih v projektu SRIPT so se zamrznila evropska kohezijska sredstva

Poleg Pergerjeve sta v omenjenem projektu najbolj obremenilno vlogo imela aktualna kmetijska ministrica Aleksandra Pivec in dekan fakultete za turizem Boštjan Brumen. Panika med vsemi glavnimi akterji je po poročanju Požareporta velika. Pergerjeva se zaveda, da bo v tej aferi potegnila najkrajši in najbridkejši konec, zato že javno grozi, da bo v blato potegnila vse akterje tega projekta. Zaradi mahinacij pa že grozi, da bi se lahko pri omenjenem projektu zamrznila evropska kohezijska sredstva. Brumen je med vsemi akterji zaslužil največ. Njegov zaslužek je bil 77.682,72 evra bruto. Pivčeva pa si je prilastila v sumljivih okoliščinah tuje usluge ter verjetno ponaredila dokumente v projektu in pobrala dobrih 35 tisoč evrov bruto. Preostali del plačila pa je po reakciji gospodarskega ministrstva in ugotovljenih nepravilnostih pri projektu ostal zamrznjen.

Aleksandra Pivec kot zaposlena na ZRS Bistra Ptuj( Foto: ZRS Bistra Ptuj)

Aleksandra Pivec kot zaposlena na ZRS Bistra Ptuj(Foto: ZRS Bistra Ptuj)

Ali je v ozadju vseh afer Pivčeve prvak DeSUS Karl Erjavec zaradi prihajajočih predsedniških volitev v omenjeni stranki?
Je v ozadju vseh razkrivanj afer predsednik DeSUS Karl Erjavec, saj naj bi se v aktivno novo vodstvo ter bodočega predsednika stranke DeSUS na prihajajočem volilnem kongresu vključil sekretar za nacionalno varnost v vladi Marjana Šarca, Damir Črnčec? Po propadlem scenariju z Igorjem Šoltesem so si našli idealno kandidatko za predsednico v kmetijski ministrici Aleksandri Pivec. Ali ji mogoče hoče stari politični maček Karl Erjavec z vsemi aferami spodrezati krila ter jo odvrniti od morebitne kandidature za predsednico stranke DeSUS? Vemo samo to, da se najnovejša “česnova telenovela” z Aleksandro Pivec v glavni vlogi še ne bo kmalu končala.

Luka Perš

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine