21.4 C
Ljubljana
ponedeljek, 8 avgusta, 2022

Počivalšek in Makovec Brenčičeva so imeli denar za Eurobasket na računu prej kot zlati košarkarji

Vsaj trije politiki razpadajoče Stranke modernega centra (SMC), Miro Cerar, Zdravko Počivalšek in Maja Makovec Brenčič, so imeli nakazila za udeležbo na Eurobasketu v Carigradu na svojih računih prej kot igralci košarke, ki so Sloveniji v treh tednih tekmovanj priigrali zlato in vpis v zgodovino.

Da, prav ste prebrali, trije glavni igralci SMC so si dali za udeležbo na Eurobasketu izplačati dnevnice, pričajo uradni podatki, ki smo jih prejeli od vladnega urada za komuniciranje.

Zlati košarkarji simbolične nagrade za enkraten rezultat, ki so jim jo obljubili točno zgoraj omenjeni politiki, na svojih računih niso imeli niti pol leta po koncu Eurobasketa, je v začetku meseca razkril kapetan zlate košarkarske ekipe Goran Dragić. Izrazil se je takole: “Vsekakor je malo žalostno, da se Košarkarska zveza Slovenije ni dogovorila z vlado in obljubljenega denarja še vedno ni.”

Cerar si je za ogled tekme obračunal 14,4 evra dnevnice. Na računu jo je imel najpozneje do 20. oktobra, ko je zapadel račun. Poznavalci ocenjujejo, da je bil Cerar tistega dne, 19. septembra 2017, na poti zaradi košarke največ deset ur. Predsednik vlade je služba, ki nima delovnega časa; tako kot nihče ne nadzoruje, ali je premier osem ur na dan v pisarni, so normalen del procesa tudi aktivnosti za vikend.

Pot s falconom je vzela Cerarju približno štiri ure, dve uri tekma, urica v dvorani prej in urica potem, kar pomeni, da si je izplačal še 1,4 evra na uro. Neto, od dnevnice mu namreč ni treba odvesti davka. Ni veliko, dokler ne potegnemo vzporednice z nagrado, ki jo je vlada taistega Mira Cerarja po zgodovinskem uspehu obljubila zlatim košarkarjem. Bruto znesek 5.600 evrov je po izračunu medijev državna nagrada za tri tedne na evropskem prvenstvu in osvojeno prvo mesto. Kar, preračunano v ure, nanese približno 11,4 evra na uro na košarkarja. Bruto, ker si bo država od nagrade vzela še davek.

 

Celotni članek si lahko preberete tu.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine