2.3 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Po padcu vlade: Janševa SDS po anketah že skočila čez Šarčevo LMŠ

Raziskava javnega mnenja, ki jo je po agenciji Mediana ta teden objavil časopis Delo, je v primerjamo z rezultati iste agencije pred padcem vlade za POPTV, pokazala precejšen skok podpore SDS Janeza Janše in znižanje podpore LMŠ Marjana Šarca, ki pa je še visoko. Na drugem mestu. Deleži SD Dejana Židana in Levice Luke Meseca so ostali skoraj nespremenjeni.

 

SDS nad rezultatom volitev

Grafično je to dogajanje videti tako:

Delež, ki ga je ta teden po Mediani za Delo dosegla SDS, je tudi višji od tistega, ki ga je ta stranka dosegla na volitvah pred letom in pol. Podobno je rahlo višji kot na volitvah tudi pri SD in Levici. Visoko nad dosežkom zadnjih volitev pa je še Šarčeva LMŠ.

A na rezultate raziskav se ni preveč zanašati. Nekaj mesecev pred prejšnjimi volitvami so te ves čas kazale prednost LMŠ in SD pred SDS. Volitve so se razpletle povsem drugače. SDS je LMŠ in SD prehitela v seštevku.

V primerjavah v Spletnem časopisu prikazujem preračune le za opredeljene volivce, kar omogoča primerjavo različnih raziskavam in volitev, kjer štejejo le glasovi za stranke.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine