14.7 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

Po mesecu dni od vložitve prijave, se KPK šele odloča o (ne)uvedbi preiskave

Preteklo je že več kot mesec dni, odkar je naš kolumnist Vinko Vasle vložil prijavo na Komisijo za preprečevanje korupcije. Gre za  sum korupcije na RTV Slovenija v zadevi Manice Janežič Ambrožič in njenih družinskih poslov.

Ker po mesecu dni Vasle še ni dobil nobenega odziva s strani KPK, je uredništvo Demokracije povprašalo, če prijavo že obravnavajo. S KPK so nam odgovorili sledeče: »Na komisiji omenjeno prijavo obravnavamo v predhodnem preizkusu, v okviru katerega se preveri, ali obstaja sum kršitev iz pristojnosti komisije in se na podlagi tega odloči o (ne)uvedbi preiskave.« Kar si lahko razlagamo, da se po mesecu dni preiskave korupcije sploh še niso lotili, namesto tega pa skušajo najti pretvezo, da se jim preiskave sploh ne bi bilo treba lotiti. 

Prijavo, ki jo je Vasle poslal KPK 14. avgusta letos, v celoti objavljamo ponovno:  

»Po verodostojnih podatkih firma Sport Media Focus d.o.o, Fajfarjeva ul.33, 1000 Ljubljana redno pogodbeno sodeluje z RTV Slovenija, kar dokazuje tudi spodnji skrinprint. Tako je doslej od RTV SLO prejela 850.000 evrov.

Problem pa tiči v podatku, da je lastnik tega podjetja v tesni sorodstveni zvezi z Manico Janežič Ambrožič,ki je odgovorna urednica informativnega programa RTV SLO, torej sodi v sam kadrovski vrh te javne ustanove.

V opisanem primeru gre najmanj za konflikt interesov, lahko pa tudi za posebno nepotistično obliko koruptivnosti.

Prosim, da me o postopkih z mojo prijavo obveščate.

Lep pozdrav

Vinko Vasle«

Zadnje novice

Sorodne vsebine