12.9 C
Ljubljana
petek, 22 oktobra, 2021

Po izolskem občinskem proračunu svoje lepljive prste steguje Zemljarič, Jamnik pa tam kopiči nepremičnine!

Kot vse kaže, se je bojevanje med nečaki iz ozadja oziroma mlajšo generacijo pripadnikov globoke države preselilo iz Telekoma v Izolo. Z vrha nadzornega sveta Telekoma so sredi leta 2017 odstranili Boruta Jamnika, znanega nečaka iz ozadja, vanj pa namestili nekatere privržence stricev iz ozadja.

Kot vse kaže, se zdaj Jamnik skuša maščevati starim stricem iz ozadja, na portalu siol.net lahko v teh dneh namreč zasledimo članek, ki so ga spisali zloglasni novinarji Cirman, Vukovićeva in Modic in v katerem opisujejo, kako Zemljarič, človek blizu samega vrha slovenske globoke države, steguje svoje lepljive prste po proračunu občine Izola. Po drugi strani tam nepremičnine kopiči tudi Jamnik, in to kar prek državne Modre zavarovalnice, ki jo vodi. Izolo sicer vodi župan Markočič iz vrst DeSUS, kjer je tudi nekdanja dolgoletna županja Pečanova. Ta očitno želi še vedno vse nadzirati iz ozadja, prav tako pa v oči zbodejo njene sorodstvene povezave z Jamnikom!

Mehanizem globoke države v teh zasneženih dneh očitno ne teče kot namazan, pozornost bralcev je namreč vzbudil članek, objavljen na Telekomovem portalu siol.net, v katerem novinarji Primož Cirman, Tomaž Modic in Vesna Vuković udrihajo po enem najbolj znanih stricev iz ozadja, Janezu Zemljariču, ki je blizu samega vrha globoke države. Pozornost vzbuja dejstvo, da so bili avtorji članka Cirman, Modic in Vukovićeva, znani kot skrajni levičarji, pred tem zaposleni v režimskem trobilu Dnevnik v lasti tajkuna Bojana Petana. Pomenljivo, vsi so na portal prišli v času t. i. nečaka iz ozadja, kot imenujemo pripadnike mlajše generacije globoke države, Boruta Jamnika na mestu predsednika nadzornega sveta Telekoma Slovenije, ki ima v lasti TSMedia, ki upravlja s portalom siol.net. Apetiti nekdanjega vodje Udbe Zemljariča očitno tako niso zadovoljeni le z denarjem, ki ga dobiva iz slovenskega zdravstvenega sistema. “Iz UKC-ja se je v podjetje Mark Medical, ki ga povezujejo z njim, izteklo že 190 milijonov evrov,” je že pred leti opozoril poslanec Jože Tanko.

 

Celoten članek je dostopen tu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine