13.1 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Po blamaži Kodelje je Šarec predlagal Rudija Medveda za novega kandidata za ministra za javno upravo

Predsednik vlade Marjan Šarec bo v petek predlagal novega kandidata za vodenje ministrstva za javno upravo, in sicer Rudija Medveda, so sporočili iz LMŠ. Medved bo kot kandidat nadomestil Tugomirja Kodeljo, ki ga je Šarec umaknil po katastrofalnem zaslišanju na parlamentarnem odboru.

 

Sestava vlade se Marjanu Šarcu in globoki državi vse bolj zapleta, saj je moral zaradi slabih kompetenc umakniti že dva kandidata za ministra, čeprav bi si to zaslužila kar velika večina kandidatov. Vsi dosedanji nastopi so bili namreč vsebinsko ubogi in za odgovorne politične funkcije nedostojni. Ravno zato so morali osrednji mediji izmisliti afero s paravojsko iz Štajerske, da bi zameglili porazno sestavljanje vlade.

Kadrovski izbor bodočih ministrov je katastrofalen

Šarec bo za novega kandidata za ministra v petek predlagal Rudija Medveda, nekdanjega novinarja, med drugim je bil urednik na Radiu Slovenija, urednik notranjepolitičnih in gospodarskih oddaj na TV Slovenija, odgovorni urednik Radia Kum Trbovlje ter urednik oddaje 24 ur na POP TV. Od leta 2012 je direktor občinske uprave Občine Zagorje ob Savi, poroča STA. Na zadnjih parlamentarnih volitvah je bil izvoljen v DZ na listi LMŠ.

 

Tugomir Kodelja je najbolj izstopal po neznanju. Ostali niso dosti zaostajali. (Foto: STA)

Številni poznavalci politike opozarjajo, da je kadrovski izbor vlade v sestavljanju katastrofalen in za tako pomembne funkcije, kot so ministrske, niso sposobni.

C. Š.

Zadnje novice

Sorodne vsebine