10.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 17 maja, 2021

Pivčeva bo sejo izvršnega odbora stranke sklicala, ko dobi zapisnike statutarne komisije

Predsednica stranke DeSUS Aleksandra Pivec je po današnjem srečanju s predsednikom vlade dejala, da bo sejo izvršnega odbora stranke sklicala, ko dobi sklepe in zapisnike statutarne komisije. Ko bodo zaključili z vsemi sejami izvršnega odbora in sveta stranke DeSUS, se bodo pogovorili tudi o možnih kandidatih za predsednika urada za demografijo.

 

Sprva je bilo sicer predvideno, da se bosta današnjega srečanja udeležila tudi predsednika preostalih dveh koalicijskih strank Zdravko Počivalšek in Matej Tonin, a sta bila zaradi službenih obveznosti zadržana, je po sestanku dejala Pivčeva. Kot je dejala, sta se s predsednikom vlade pogovarjala o tekočih rečeh, zelo malo pa o drugih političnih temah.

Kar se tiče aktualnega dogajanja v stranki DeSUS, je Pivčeva zatrdila, da bo pred sredino sejo sveta stranke sklicala še sejo izvršnega odbora stranke. To bo sklicala takoj, ko dobi sklepe in zapisnike statutarne komisije stranke DeSUS. Ravno to bo namreč predmet razprave izvršnega odbora.

Obenem je poudarila, da pred sejo sveta stranke ne namerava odstopiti. “Jaz svojih stališč ne spreminjam iz dneva v dan. Javno sem jasno povedala, da sprejemam to nezaupnico, je popolnoma legitimna, ampak takoj smo tudi podali stališče, da je potrebno v čim krajšem času sklicati kongres stranke, na njem odločati o razrešitvi in imenovanju novega vodstva. V kolikor bi se s tem stališčem takrat vsi strinjali, bi v roku 14 dni že imeli kongres in bi bilo vse to zapletanje, nepotrebni pravni dvomi in pa konflikti popolnoma nepotrebni. Mislim, da teh 14 dni ne spremeni nobenih okoliščin in tudi ne položaja,” je dejala.

Pri tem je spomnila, da je na kongresu, na katerem je bila izvoljena za predsednico stranke, volilo 230 delegatov. Pivčeva meni, da naj se po legitimni poti da tem ljudem možnost, da jo odpokličejo in v kolikor si želijo novega predsednika, tega seveda tudi izvolijo.

Komentirala je tudi nekatere kritike, ki so nanjo letele s strani nekaterih članov stranke. Kot je dejala, je ostrih besed v zadnjem mesecu navajena. “Mislim, da nimajo pravega mesta, da gre za neke vrste izsiljevanje oz. možnost ustvarjanja pritiska name, da vendar odstopim. A iz te pozicije je predsednik sveta stranke takrat dal jasno stališče, da v kolikor bo statutarna komisija sprejela stališče, da me svet stranke lahko razreši, da bo to izpeljal in zdaj je na njem, da se odloči,” je dejala. Tako meni, da so vse odločitve v njegovih rokah.

Glede kandidata stranke DeSUS za predsednika novoustanovljenega demografskega sklada pa je Pivčeva pojasnila, da se bodo takoj, ko zaključijo z vsemi sejami izvršnega odbora in sveta, v stranki pogovorili o tem in sprožili tudi vse potrebne postopke. Verjame, da bo kandidatov za to funkcijo več, nato pa se bodo v stranki odločili za tistega, ki jim bo všeč in ga bodo po rednem postopku peljali do izbire.

Zadnje novice

Sorodne vsebine