6.7 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Pismo razočaranega paznika: Zaporniški pazniki imajo preveč nadur, zaradi česar so zapori v nočni izmeni slabše varovani, uprava, ki jo vodi Golobičev Jože Podržaj, pa ne naredi ničesar

Generalni direktor Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij Jože Podržaj je, da bi se rešil pritiskov s strani ljubljanskih zaporov, začel dodatno obremenjevati zaposlene preostalih zaporov po državi, ki so zaradi dežurstev v Ljubljani slabše varovani.

 

Generalni direktor uprave slovenskih zaporov si rešuje lastno kožo. Potem ko ni klonil pod pritiski sindikatov, ki so zahtevali njegov odstop, zdaj krizo pomanjkanja pravosodnih policistov v Ljubljani rešuje s posojanjem kadrov iz Maribora. Podržaj je tako naročil, da zavodi v njegovi upravi v Mariboru, Celju, na Igu in v Radečah do preklica zagotovijo po enega pravosodnega policista. ki bo opravljal delovno obveznost v Ljubljani.

Iz anonimnih virov smo izvedeli, da se tudi v mariborskem zaporu srečujejo s problematiko preveč opravljenih nadur, zaradi česar v času letnih dopustov, ko je odsotno tudi po 20 ali več paznikov od skupno 68 pravosodnih policistov, deluje na minimumu.

V nočnih izmenah zaradi prevelikega števila nadur premalo paznikov
Določeni policisti so preobremenjeni, medtem ko nekateri izbrani nimajo težav z nadurami. Tako imajo nekateri tudi po 60 nadur in več, medtem ko imajo izbrani največ deset nadur v obdobju štirih mesecev. Zaradi tega je na nočno izmeno pisano šest policistov od predpisanih sedem, saj izplačilo oddelanih nadur ni možno. V upravi se tako požvižgajo na zakon in oddelane nadure zbijajo z razporedom službe v nočnih izmenah.

Nova zaposlovanja, kadrovske in pravne zadeve v mariborskem zaporu stojijo, ker primanjkuje usposobljenega kadra. Prav tako zamujajo sklepi o napredovanju, ki bi morali biti izdani in vročeni do 30. junija 2018. O vsem tem je seznanjeno tudi vodstvo generalne uprave slovenskih zaporov, a ne ukrepa.

Zadnje novice

Sorodne vsebine