6.6 C
Ljubljana
nedelja, 17 oktobra, 2021

Pismo insiderja: Bojan Veselinovič izgubil podporo večine zaposlenih na STA!

Piše: Sara Rančigaj (Nova24tv)

Zgodba direktorja STA, Bojana Veselinoviča počasi dobiva svoj epilog. Urad za vladno komuniciranje (UKOM) je kot predstavnik vlade, zaradi suma sumljivih poslov letos začasno zaustavil financiranje STA, saj od Veselinoviča zahteva njihove dokumente, ki bi razkrili transparentnost njegovega poslovanja. Veselinovič omenjenih dokumentov še vedno ni predložil, kot pa razkrivajo viri, pa je Veselinoviču svojo podporo odrekla več kot polovica njegovih zaposlenih, saj niso želeli sodelovati pri iniciativi spletne ankete v javnosti, kjer bi javnost odločala ali podpira Veselinoviča ali ne. Nasprotno pa Veselinovič v času spora z UKOM-om ne želi v javnost na soočenje z direktorjem Ukoma, Urošem Urbanijo, kljub večkratnim vabilom. 

Direktor Slovenske tiskovne agencije, Bojan Veselinovič po nekaj mesecih še vedno UKOM-u ni izročil zahtevanih dokumentov, ki bi razkrili njegovo poslovanje na STA. Kot je navajal direktor Ukoma, Uroš Urbanija so zaznali nekaj spornih poslovnih praks, ki pa si jih kot predstavniki vlade in njihovi največji plačniki želijo razčistiti, saj želijo vedeti kam se izteka državni denar. Kljub številnim kritikam, ki jih je deležen Urbanija je prepričan, da bi se morala stvar razčistiti, medtem ko si Vesenlinovič ne upa skupaj z Urbanijo stopiti pred medije in situacijo razčistiti. Veselinovič tako namesto reševanja problema, svoje težave preko medijev uvaža v tujino in celo na parket Evropske unije, pri čemer pa se sam spreneveda.

Kot kaže pa Veselinovič ni več samo v sporu z Ukomom, temveč tudi z lastnimi zaposlenimi, ki jih s skrivanjem dokumentov drži za talce. Po informacijah, ki jih navaja Požareport, zaposleni na STA Veselinoviča niso podprli pri nameri, da izvedejo spletno peticijo s katero bi splošna javnost lahko izrazila podporo neodvisni STA. Kot je bilo še nakazano vrsticami, bi omenjeno peticijo pospremili tudi z vsebino o STA ob 30. obletnici njenega delovanja, pomenila pa bi tudi neke vrste podporo zaposlenih STA direktorju Veselinoviču v sporu z Ukomom.

Slovenska tiskovna agencija je vladni administraciji zaprla dostop do vsebin (Foto: STA)

Po razkritem pismu je postalo jasno, da večina zaposlenih Veselinoviča ne podpira več za direktorja, saj je glasovala manj kot polovica zaposlenih, preostala tiha večina ni glasovala. Od vseh 136 zaposlenih je za Veselinoviča glasovalo le 56 zaposlenih. Več kot očitno ga ne podpirajo v sporu z Ukomom, kljub temu, da je slednji zaradi suma sumljivih poslov, financiranje agencije zaustavilo. Glede na to, da se jih je 73 vzdržalo glasovanja, sedem pa jih je glasovalo proti, jasno priča tudi o tem, da se zaposleni ne želijo žrtvovati na račun lastnega obstoja, medtem ko jih Veselinovič drži za talce. Kot kaže pa so zaposleni le spregledali in ugotovili tudi veliko razliko v plačah med njimi in direktorjem, medtem ko njihovih plač ni povišal vse od leta 2009.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine