24.1 C
Ljubljana
sreda, 17 julija, 2024

(PISMO BRALKE) Davek na starost in evtanazija

Piše: Frančiška Buttolo

V čem je smisel včerajšnjega grozljivega poveličevanja smrti vsega levega dela slovenskega parlamenta?

Zelo neprijetno mi je pisati o prizadevanjih vlade dr. Goloba za ukinitev dolgotrajne oskrbe in za njeno nadomestitev z evtanazijo, ker je težko razložiti, kako zelo res je vse to. Ampak moram, ker je res. Da, gornji naslov je do potankosti točen, če hočemo pravilno razumeti vso  diabolično dogajanje v zadnjem dnevu zasedanja DZ pred poletnimi dopusti poslancev.  Koalicija dr. Goloba je ukinila dolgotrajno oskrbo in (s pomočjo Srebrne niti) vložila predlog zakona za domnevno najboljšo – zelo delavsko samoupravno – evtanazijo na vsem svetu. Samo o boljšem življenju za kakorkoli socialno ogrožene, stare in hudo bolne pa državljane ni bilo slišati niti besede. Kot da je morilsko-samomorilska smrt (s katero bodo imeli največ veselja prikriti serijski morilci, odlično plačani za svoje “plemenito dobro delo”!) edina in najboljša rešitev za vse, ki s svojo revščino  in popolno nekonkurenčnostjo delajo sramoto uspešni in genialni vladi še bolj uspešnega in genialnega dr. Goloba.

Leve stranke  so včeraj (18. 7. 2023), na zadnji dan zasedanja DZ pred letnimi dopusti poslancev, torej glasovale za  “zakonito” ropanje vseh davkoplačevalcev – tudi upokojencev, hudih invalidov, in  drugih nemočnih  državljanov Slovenije –  z davkom za dolgotrajno oskrbo. S tem zakonom namerava  vlada dr. Goloba vsaj nekoliko skrajšati življenja vsem tistim, ki bodo najbolj potrebovali dolgotrajno oskrbo, najrevnejšim.

Vendar je bil ta rez v pokojnine in druge prejemke nujen. Vsi vemo  da nam še vedno grozi nacistični “janšizem” (morda celo s kako novo covidno diktaturo),  zaradi česar mora vlada dr. Goloba vzdrževati svojega “Wagnerja” – slovensko  paravojske komunističnih protestnikov in nevarnih, prav specialnih nevladnih organizacij,  vedno pripravljenih za ulične nasilne “akcije”, na primer pretepanje policistov in novinarjev, predvsem pa za domačo in mednarodno komunistično medijsko propagando, najhujši sovražni govor vseh časov. Prav zaradi tega je sedanja vlada ukinila javno televizijo in jo dala v zakup medijski brigadi svojega Wagnerja.

Očitno  po sedanji komunistični vladi že hudo primanjkuje denarja, tudi za   kritje visokih stroškov, ki jih ima s temi  svojimi uličnimi bojevniki. Na to kažejo  kar zajetni zneski, ki jih je po izplačala nekaterim članom svojega Wagnerja,  najbolj pogumnim kršiteljem zakonov in predpisov med covidno krizo, najhujšo epidemijo vseh časov na vsem svetu, s katero se je morala spopadati  desno liberalna in desnosredinska vlada, ki jo je vodil Janez Janša.

Drugi pomembni dogodek, ki se je včeraj zgodil v DZ, vsaj kar zadeva reševanje (v resnici skrajševanje) dolgotrajne oskrbe upokojencev in drugih nemočnih državljanov, ki so  v hudi revščini in brez vsakršne pomoči naše solidarne, že spet skoraj  komunistične družbe, pa je bila vložitev predloga zakona za evtanazijo.

Člani Srebrne niti, ene od formacij slovenske različice paravojske Wagner, ki dobro služi z vdanostjo vladi dr. Goloba in tovarišu Kučanu, dejanskemu predsedniku države, je namreč včeraj včeraj (18.7.2023)  –  je včeraj vložila v DZ “Predlog zakon o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja”, ki mu je priložila tudi podpise državljanov, zlasti najbogatejših, najbolj komunističnih, največjih nasprotnikov demokracije sploh. Eden od njih, že skoraj član SAZU, pa je optimistično (zlasti pa pomenljivo!) izjavil, da bo ta zakon “za vse”.  Verjetno se mu je tako zelo komunistično zareklo predvsem  zaradi visoke poletne  temperature. Ali pa tudi ne, saj nikoli ne vemo, kdaj in kje  se lahko spet pojavi kak novi (nori?)  komunistični genij, primerljiv z največjima slovenskima zločincema – Kardeljem in Kidričem, ki imata vsak svoj spomenik, prvi blizu parlamenta, drugi pa pred predsedniško palačo.

Tako sprejetje zakona o ukinitvi dolgotrajne oskrbe, čeprav se zakon imenuje drugače (saj se  tudi  Titova Jugoslavija ni imenovala totalitarna Jugoslavija, temveč demokratična  republika), kot vložitev predloga zakona za evtanazijo, sta samo nadaljevanja popolnega uničenja Slovenije  po navodilih jugoslovanske partije in vojske, ki sta nam po osamosvojitvi obljubili “tepihovanje”. In tako kot tovarišu Kučanu samostojna Slovenija ni ugajala takrat  mu ne ugaja niti zdaj.  Zdaj pa očitno sanja o novi Jugoslaviji, združeni jugovzhodni regiji EU. V tem je tudi največji smisel vsega protislovenskega dogajanja včeraj v parlamentu.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine