18 C
Ljubljana
sreda, 19 junija, 2024

(PISMO BRALCA) Slovenija v kleti golobnjaka

Piše: Tone Kuzma

 

Berem, torej vem. Vem, da je to kar pišejo in poročajo levosučni novinarji  v Dnevniku, Necenzuriranemu, Večeru na RTV Slovenija in POP TV, vedno diametralno nasprotno od realnosti.

Državljani bentimo, ko beremo o podražitvah, za katere niti ne vemo za kakšen namen so napisane. Država ne deluje golobi pa čivkajo, da je stanje države dobro. V Sloveniji država dejansko deluje, a le za politične elite, ki jo vodijo. Ne deluje v stvareh, kot bi morala – pri zaščiti svoboščin, pravic in lastnine državljanov, upokojencev in delavcev. Država  je namenjena in funkcionira samo za elite, ki so premeteno ustvarili sistem, v katerem njim dela vse, drugim pa čisto nič. Ptičja jata in Marčevska združenja ustvarjajo nacionalno nestrpnost, ki vsekakor obstaja, a je tudi umetno podžgana prav s strani teh istih elit. »Elitna golobja jata« novinarjev  razlaga , da so za vse težave krivi janšisti in Nova 24 TV. Levosučni novinarji ustvarjajo iluzijo, da bo vse dobro, če bomo plesali in  grulili po njihovo ter zradirali janšiste in Novo 24.

Državljani, razen privilegirancev v golobji jati kritizirajo, se prepirajo in se delijo. To počnejo, ne da bi se vsaj malo potrudili izboljšati stanje, v katerem živimo. Največja težava je, da smo »zataknjeni« v neki čudni anti Janša zanki. Za elito sta korupcija in kriminal postala normalna, sprejemljiva in vsi smo del te zgodbe. Trenutna oblast golobov se kuje v zlato. Povsem nesprejemljivo je opozicijo kriviti za kaos in anarhijo v državi. Seveda tudi v opoziciji lahko najdemo napake, lahko poenostavimo in rečemo, da so vsi enaki, a to je nevarno poenostavljanje stvari. Mislim, da je ustvarjeno ozračje, da imajo pravico do političnega življenja le tisti na oblasti, oni so gospodarji življenja in smrti. Opozicijo poskušajo prikazati kot sovražnika, ki ruši oblast. Lepo prosim, ali se vse opozicijske stranke povsod po svetu ne borijo za oblast?  Njihova naloga je kontrolirati oblast in jo držati za uzde. Dovolili smo strankam na oblasti, da dobijo izključno pravico do zaščite nacionalnih interesov, vse druge stranke in opozicijske medije pa je treba uničiti. To resno ruši demokratični pluralizem in kapacitete družbe. Opozicija, ne glede na to, kako šibka in neprepričljiva je, je zelo potrebna, še posebej v družbah, kot je naša sedaj, ko jo vodi golobji alfa samec. Kje je torej problem. Vsi se pritožujejo nad vlado, nad strankami, ko pa so volitve in se voli oblast in odločajo o sebi in »tupi in glupi«  kakor so odločijo sebi usodo hlapcev, ki jim pokvarjeni bogatuni kradejo z mize še tisto malo, kar imajo. . .

Ja, rekli bi skrajno bolan sindrom in čudna logika povprečnega državljana

To je vprašanje, ki si ga znova in znova postavljam po vsakih volitvah in pravim, da se državljani Slovenije nimajo pravice pritoževati nad vlado. So njihovi sostorilci in podporniki, včasih tudi za 6€, ampak to pove vse o pokvarjenosti politične miselnosti. Zato državljani večinoma ne sprejemajo racionalnih političnih odločitev, nabiti so z močnimi čustvi gesla »samo Janša ne«,  racionalnega odločanja pa ni. Zanimivo in žalostno je slišati državljane, ki ob vsakih volitvah hitijo volit SPREMEMBE. Ko pa se jim je brez volitev zgodila sprememba je pa niso sprejeli, ne spoštovali in ne obdržali.

Pišem torej sem!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine