11.8 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

Pirc Musarjeva osvežila znanje motoristične vožnje: Na motor in v promet odgovorno ter strpno

Piše: C. R.

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je skupaj s policisti postaje Prometne policije Ljubljana z današnjo relacijsko motoristično vožnjo med Domžalami in Bledom opozorila na pomen strpne in varne vožnje motoristov in vseh udeležencev v cestnem prometu, so sporočili iz njenega urada. Pred vožnjo se je v družbi policijskih motorističnih inštruktorjev udeležila tudi usposabljanja varne vožnje z motorjem.

»Trening ob nasvetu inštruktorja je gotovo najbolj primeren za voznika motorja ali mopeda, ne glede na to, kako izurjeni vozniki smo. Ob tem se moram iskreno zahvaliti policistom inštruktorjem Postaje prometne policije Ljubljana, ki svoje vrhunsko znanje in izkušnje delijo in prenašajo na ostale udeležence v prometu. Apeliram na vse, upoštevajte njihove nasvete,« poudarja predsednica republike. Ob tem poziva vse udeležence v cestnem prometu, naj ne precenjujejo svojih sposobnosti in pazijo nase ter na druge s preudarno vožnjo.

Nataša Pirc Musar (Foto: Urad predsednice RS)

Na današnjem usposabljanju je predsednica Pirc Musar osvežila znanje različnih elementov motoristične vožnje, kot so vožnja v ovinke, zaviranje v sili, usmerjanje pogleda, ohranjanje ravnotežja in koordinacije na motorju. Vse te prvine namreč zahtevajo nenehno spremljanje dogajanja na cesti. Po opravljanjem usposabljanju pa se je v družbi inštruktorjev in policistke ter policistov motoristov odpravila na relacijsko vožnjo med Domžalami in Bledom.

(Foto: Urad predsednice RS)

»K večji varnosti bomo vsi skupaj prispevali, če bomo tudi na tem pomembnem področju našega življenja ravnali odgovorno ter predvsem in zlasti strpno,« še izpostavlja predsednica, ki ji vožnja z motorjem sicer predstavlja posebno svobodo, užitek in sprostitev.

(Foto: Urad predsednice RS)

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine