-1.9 C
Ljubljana
nedelja, 5 februarja, 2023

Peticijo za podjetno Slovenijo podpisalo že 700 podjetij in 3 tisoč državljanov!

Peticijo Za podjetno Slovenijo, ki jo je v četrtek na spletni strani objavil Klub slovenskih podjetnikov (SBC), so po navedbah kluba podprle organizacije, ki imajo skupaj več kot 40 tisoč članov. Peticijo je doslej podpisalo več kot 700 podjetij, z imenom in priimkom pa skoraj 3 tisoč državljanov. V SBC ocenjujejo, da gre za izjemen uspeh.

Ob tem so se zahvalili vsem organizacijam, ki so podprle peticijo, med drugim Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, Združenju delodajalcev Slovenije, Trgovinski zbornici Slovenije, Gospodarski zbornici Slovenije, Združenju delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije, Iniciativi Start:up Slovenija, Tehnološkemu parku Ljubljana, Združenju Manager, Zavodu mladi podjetnik in Združenju lastnikov nepremičnin.

Med podjetji pa so podpisniki med drugim Postojnska jama, Jezeršek gostinstvo, Dewesoft, Lotrič meroslovje, Plastika Skaza, Polycom Škofja Loka in Yaskawa Slovenija. Pod peticijo je podpisano tudi podjetje Akrapovič, poroča STA. Lastnik podjetja Igor Akrapovič se je namreč odločil, da si bo zaradi napovedanih davčnih sprememb iz podjetja izplačal ves zadržani bilančni dobiček v vrednosti 32 milijonov evrov.

Uspešno podjetništvo za uspešno prihodnost
Protagonisti peticije menijo, da je prišel čas, da se opredelimo do vprašanja, ki je izrednega pomena za nadaljnjo usodo naše domovine. “Si v Sloveniji še želimo podjetništva? Mar res cenimo uspešne in odgovorne podjetnike? Je podjetnost v Sloveniji še vrednota?”

“Ali želimo, da vrhunski inovatorji ustvarjajo izdelke z visoko dodano vrednostjo v Sloveniji, ob tem pa seveda tudi podjetja, ki bodo v prihodnosti ustvarjala visoke dobičke, nova delovna mesta, razvoj in s tem dobrobit družbe in države?” se sprašujejo v SBC, potem ko so jih razburili nekateri deli koalicijske pogodbe, predvsem v delu glede sprememb davčne obravnave kapitalskih dobičkov.

Peticijo še vedno lahko podpišete na tej povezavi.

C. Š./Nova24TV

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine