4.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 11 decembra, 2023

Peticija proti Golobovi ukinitvi brezplačenga vrtca za drugega otroka

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv.si)

Vlada Roberta Goloba ukinja brezplačen vrtec za drugega otroka. Starši so zato zagnali spletno peticijo proti zlonamernim vladnim načrtom, ki jo lahko podpišete na tej povezavi. 

Tisti, ki imamo majhne otroke, vemo, kako dragocen je vsak evro. Od malega človeka odtujeni premier Robert Golob, ki je vse življenje dobro služil v državnih službah, in ki je rojen z zlato žlico v ustih (njegov oče je bil direktor Soških elektrarn), uvaja plačilo vrtca za drugega otroka. Za “gospoda z božanskim kompleksom” nas ni strah, da ne bi preživel. Je pa precej drugače s tistimi, ki imajo dolgove in ob koncu meseca preštevajo evre. Hrana, obleke, bencin, ogrevanje, plenice, zdravila, zavarovanje, elektrika, komunala, najemnina, vrtec, registracija avtomobila, popravila itd.

Golob dodatno kvari demografsko sliko
Vsaka mesečna položnica pomeni stres, Golob pa ga bo le še okrepil. Bog ne daj, da bi varčeval na ljubljanski socialistični smetani, denimo na nevladni organizaciji Danes je nov dan Filipa Mukija Dobranića. Šef Gibanja Svoboda rajši jemlje upokojencem in družinam, prizanaša pa (svojim) pouličnim aktivistom. Sporni načrt je še posebej zaskrbljujoč v luči slabe demografske slike, vladajoči pa težave rešujejo z uvažanjem ilegalcev, posledično pa problemov tretjega sveta (tukaj).

 

“Starši, ki imamo hkrati dva otroka v vrtcu, imamo že preobremenjen družinski proračun!”
Na spletu je peticija proti uvedbi plačila za vrtec za drugega otroka. “Minister za izobraževanje Darjo Felda je 17. 10. 2023 v Državnem zboru predlagal, da vrtec za drugega otroka (ob hkratni vključenosti dveh otrok v vrtec) za starše ne bi bil več brezplačen. Starši, ki imamo hkrati dva otroka v vrtcu, imamo že preobremenjen družinski proračun in ob trenutni inflaciji se stroški vsakodnevno povečujejo. Ravno tako so se zadnje mesece cene v vrtcih že zvišale, kar starše še dodatno obremenjuje. Zaradi tega zahtevamo, da se varčevanje ne izvaja na plečih mladih družin in se predlog takoj umakne z mize,” navaja peticija.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine