18.9 C
Ljubljana
nedelja, 14 aprila, 2024

Pavel Rupar sklical kongres – s prihodnjo soboto bo ustanovljena stranka Glas upokojencev

Piše: Peter Jančič (Spletni časopis)

Nekdanji župan Tržiča Pavel Rupar in nekdanji poslanec SDS je za soboto, 20. januarja, sklical kongres stranke Glas upokojencev. Rupar je bil župan Tržiča med leti 1994 in 2006, ko ga je na volitvah v drugem krogu premagal kandidat LDS, danes poslanec in vodja poslanskega kluba Svobode Roberta Goloba Borut Sajovic, ki je bil župan Tržiča vse do volitev poslancev leta 2022.

V lanskem letu je Pavel Rupar po tem, ko je prestal operacijo zaradi raka na črevesju in na kolku, ko bi zaradi zapletov s pljučno embolijo skoraj umrl, organiziral več upokojenskih protestov v Ljubljani, ki so bili dobro obiskani, medijsko pa manj spremljani kot prireditve Jaše JenullaNike Kovač in Dušana Kebra, ker levica lastniško in upravljavsko obvladuje večino medijev in zato s spremljanjem močno reklamiranje protestniške prireditve organizirane z leve strani. Pri tistih bolj z desne pa ni podobnega navdušenja. Razlika v odnosu se je še posebej dramatično pokazala po zamenjavi celotnega vrha RTVS sredi lanskega leta.

Rupar je leta 1996, ko je Ciril Pucko iz SKD prestopil k LDS in s tem omogočil, da je oblast v državi zadržal Janez Drnovšek, razkril, da je pred tem tudi on prejel nespodobno ponudbo z leve. Pozneje je bil prvi poslanec, ki je odstopil zaradi zasebne afere, ki jo je imel s podnajemnico leta 2006, ko se je pokazalo, da lastništva in oddajanja stanovanja mladenki, s katero se je osebno zapletel, ni prijavil komisiji za preprečevanje korupcije. Leta 2013 je izstopil iz SDS in bil nekaj časa v zaporu po obsodbi za zlorabo položaja v občini Tržič. V politiko se je poskusil vrniti leta 2018 s ponovno kandidaturo za župana v Tržiču. Kandidiral je kot neodvisni, a ga je tam v drugem krogu premagal takrat neodvisni kandidat, ker je LDS vmes propadla, Borut Sajovic, ki je danes vodja poslanske skupine Svobode v parlamentu. Leta 2018 je Rupar vstopil v SLS.

V vabilu, ki ga včeraj poslal medijem, je Rupar zapisal: “Politični prostor dobiva popestritev, novo osvežitev in novo dinamiko ob odločitvi, da po zelo uspešnem delu ljudske iniciative Glas upokojencev ustanovimo še politično stranko. Odločitev je bila podprta na shodu upokojencev v jeseni 2023 z več kot 11.000 glasovi!”

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine