7.7 C
Ljubljana
sobota, 2 marca, 2024

Panika na magistratu? Janković po skorajšnjem potopu stranke DeSUS ne upa napovedati rezultata lokalnih volitev!

Saj ni res, pa je. Ljubljanski župan Zoran Janković, ki je tik pred volitvami napovedal, da bo naredil vse, da na državnozborskih volitvah predsednik SDS Janez Janša ne zmaga, in s prvakom stranke DeSUS Karlom Erjavcem celo oblikoval levi blok, kar pa se je izkazalo za hudo strateško napako, stranko pa sta skoraj postavila pred vrata državnega zbora, je komentiral rezultat volitev. Skorajšnji potop DeSUS-a in morebiten vpliv na jesenske lokalne volitve ga očitno ne skrbita.

Janković je glede rezultatov državnozborskih volitev za STA dejal, da nastaja nekakšen levi blok, saj naj bi po njegovo koalicija, ki se nakazuje, kazala na levo sredino. Ob tem pa je dodal, da blok, ki ga je sam sklenil z Erjavcem, ni predstavljal predvolilne koalicije, saj se sam ni podal na volitve.

Potem ko je na problematiko sklenitve bloka z Jankovićem pred volitvami v svoji oceni opozoril tudi vodja poslanske skupine DeSUS Franc Jurša in jo označil kot napako, je Janković komentiral, da ima vsak posameznik pravico, da rezultat volitev ocenjuje po svoje. Ob tem pa Janković opozarja, da je izvršilni odbor stranke DeSUS soglasno sprejel poziv k sklenitvi levega bloka z njim. Izpostavil je, da mu je žal, da se pozivu k pridružitvi levemu bloku niso pridružili tudi drugi in poudaril, da po bitki vsi generali poskušajo biti pametni.

Na vprašanje, kakšen vpliv bo imela nizka podpora stranki DeSUS na prihajajoče lokalne volitve, je Janković dejal, da so lokalne volitve nekaj povsem drugega in da bo treba počakati na november, kaj se bo izcimilo iz tega.

Janković pa je očitno pred volitvami dojel, da na volitvah Pozitivna Slovenija ne bi prejela dovolj glasov volivcev za uvrstitev v Državni zbor RS, zato se je raje odločil, da sklene levi blok s stranko DeSUS. Več kot očitno pa ni računal na tak odpor Slovencev, ki očitno ne prenašajo tistih, za katere se zdi, da so povsem nedotakljivi in se jim na lepe oči odpiše 16 milijonov dolga. Jesen bo za Jankovića odločilnega pomena, saj bo takrat videl, koliko Ljubljančanov si še želi, da večni ljubljanski šerif nadaljuje s svojim županovanjem.

H. M.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine