7.5 C
Ljubljana
sreda, 1 februarja, 2023

Pahor v navzočnosti Tanje Fajon na srečanju internirank v Portorožu: »Moramo ohraniti svobodo govora!« Ga bodo borčevski funkcionarji zdaj linčali ali pa gre le za pomirjanje razburjenih Slovencev?

V Portorožu se je danes odvila tradicionalna, že 57. slovesnost ob vseslovenskem srečanju bivših internirank in internirancev, političnih zapornic in zapornikov nekdanjih nacifašističnih taborišč in zaporov, izgnancev ter ukradenih otrok, njihovih svojcev in prijateljev. Slavnostna govornica je bila varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer. A glavno besedo je pravzaprav imel predsednik republike in častni pokrovitelj Borut Pahor, ki je izrekel tudi nekaj besed, ki so za vladajočo neokomunistično levico ter za tam navzočo evropsko poslanko Tanjo Fajon (SD) prav bogokletne.

 

“Naša dolžnost je, da otrokom prepustimo miren in varen svet,” je poudaril predsednik in dodal, da v teh okoliščinah to ni enostavno, a ni nemogoče. Dodal je prošnjo, naj bomo vsi karseda pozorni na to, da s svojimi besedami in dejanji nikogar ne prizadenemo. “Če želimo, da se čas negotovosti, ko se kopičijo občutki tesnobe in zaskrbljenosti, poleže brez konfliktov, moramo ohraniti svobodo govora,” je povedal Pahor in dodal: “Svoboda govora je zelo pomembna. A ko izrekamo, kar čutimo in mislimo, naredimo to tako, da ne prizadenemo nikogar. Tako se začne pot do večnega miru.”

No, čeprav si Pahor želi spoštljivega govorjenja, je njegova omemba svobode govora strup za dogmatične komuniste. Izrekel pa jih je v navzočnosti Tanje Fajon, ki bi svobodo govora tako rekoč odpravila pod pretvezo boja proti nestrpnosti. Naši viri sicer trdijo, da je Pahorjev govor lahko tudi sporočilo protikomunistični opoziciji, da razmere v naši državi vendarle niso tako zaostrene in da ni potrebe po odporu. Če to drži, potem bodo tudi borčevski funkcionarji in Sorosovi plačanci v tem primeru preslišali Pahorjeve »bogokletne« teze.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine