7.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

Pahor sprejel poverilno pismo nove veleposlanice ZDA v Sloveniji Lynde Gaye Cleveland Blanchard

Predsednik republike Borut Pahor je danes v predsedniški palači sprejel poverilna pisma nove veleposlanice ZDA Lynde Gaye Cleveland Blanchard, novega veleposlanika Nizozemske Marca Hennisa, novega veleposlanika Gvatemale Manuela Estuarda Roldana Barillasa in novega veleposlanika Laosa Sithonga Chitnhothinha.

Položaj ameriškega veleposlanika v Ljubljani je bil nezaseden od julija lani, ko se je iztekel mandat veleposlaniku Brentu Hartleyju. Blanchardova je v Slovenijo pripotovala pred desetimi dnevi. Ob prihodu na ljubljansko letališče je dejala, da se veseli sodelovanja in krepitve partnerstva med državama.

“Navdušena sem, da sem končno tukaj, na sončni strani Alp,” je ob prihodu v Slovenijo izpostavila Blanchardova, ki ni karierna diplomatka State Departmenta. “Veselim se tega, da bom delala z njo in s slovensko vlado, da naše partnerstvo okrepimo,” je dodala.

Poleg Blanchardove so danes poverilna pisma Pahorju predali še novi veleposlaniki Nizozemske, Gvatemale in Laosa. Zadnji dve državi Slovenijo diplomatsko pokrivata z Dunaja.

Zadnje novice

Sorodne vsebine