16.4 C
Ljubljana
četrtek, 29 julija, 2021

Pahor bo podelil medalje za zasluge pri obvladovanju migrantske krize

Predsednik republike Borut Pahor bo danes na slovesnosti v predsedniški palači podelil državna odlikovanja za zasluge pri obvladovanju migrantske krize v letih 2015 in 2016. Med prejemniki medalj za zasluge bo tudi pet posameznikov, med njimi nekdanja državna sekretarja na ministrstvu za notranje zadeve Boštjan Šefic in Andrej Špenga.

Med posamezniki, ki bodo nagrajeni, so še generalni direktor Uprave RS za zaščito in reševanje Darko But (URSZR), nekdanji generalni direktor policije Marjan Fank in Stanislav Lotrič z URSZR, so navedli v predsednikovem uradu.

Pahor bo nadalje nagradil štaba civilne zaščite za Posavje in za Vzhodno Štajersko, Policijski upravi Maribor in Novo mesto ter 1., 72. in logistično brigado Slovenske vojske.

Med prejemniki bodo tudi policije in vojske iz nekaterih srednjeevropskih, baltskih in balkanskih držav, tako avstrijska, češka, francoska, latvijska, litovska, nemška in romunska policija.

Medaljo za zasluge bodo nadalje prejeli bolgarsko ministrstvo za notranje zadeve, češka vojska, estonski urad za policijo in varovanje meje, madžarska policijska enota za obvladovanje izgredov, poljska mejna straža ter slovaški urad mejne in tujske policije.

Zadnje novice

Sorodne vsebine