20.1 C
Ljubljana
sobota, 13 julija, 2024

Padla odločitev o gradnji novega doma upokojencev v Postojni

Piše: L.K.F., STA

Ob današnjem obisku državnega sekretarja na ministrstvu za delo Cveta Uršiča v Postojni je padla odločitev, da gre tamkajšnji dom upokojencev v gradnjo nove stavbe in ne v prenovo sedanje.

Kot poroča STA, je direktorica Doma upokojencev Postojna Alenka Curk povedala, da je aktualna stavba stara 45 let in ni prilagojena potrebam stanovalcev.

Objekt, ki sedaj gosti starejše, po oceni Curkove namreč “nima niti objektivnih danosti in možnosti, da iz tega nastane dom, ki omogoča dostojno življenje starejših ljudi”. Namesto tega potrebuje nov, sodoben dom, je povedala v izjavi za medije.

Državni sekretar na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Cveto Uršič je pojasnil, da so si sodelavke ministrstva že prejšnji teden ogledale prostore doma upokojencev in ocenile, da niso primerni za obnovo.

Kot je dodal, sicer težko reče, kdaj bodo začeli gradnjo, saj mora občina najprej zagotoviti primerno zemljišče in pridobiti gradbeno dovoljenje. “S strani države računamo, da bomo v bližnji prihodnosti lahko podpisali pismo o nameri, iz katerega bodo razvidni naslednji koraki, ki jih bo moral narediti vsak od deležnikov,” je še napovedal. Kot je navedel, se investicije v nove domove starejših gibljejo med 12 in 15 milijoni evrov vrednosti.

Uršič, ki je obiskal tudi tamkajšnjo civilno zaščito, se je zahvalil vsem zaposlenim v domu upokojencev in civilni zaščiti za njihovo požrtvovalno delo, oskrbovancem in njihovim sorodnikom pa za njihovo potrpežljivost.

Regijski poveljnik civilne zaščite Sandi Curk je ocenil, da je zaradi bolezni in karanten odsotnih več kot desetina kadra v domovih za starejše v regiji, da pa so v tesnem sodelovanju z ministrstvom uspeli postaviti odlične temelje za sodelovanje v dobro varovancev.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine