6.7 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

P. Tadej Strehovec: Zoperstavimo se skupinam zla!

Na pobudo Akademskega društva Pravnik se pravniki in študenti prava že 15 let zbirajo pri rdeči maši in molijo za razsvetljenje Svetega Duha. Sinoči so posebej molili za tiste, ki se v javnosti pogumno zavzemajo za človekove pravice in temeljne svoboščine: med drugim za nedotakljivost življenja, tudi nerojenega otroka, svobodo izražanja, svobodo veroizpovedi in pluralno demokracijo.

Somaševanje je vodil p. dr. Tadej Strehovec, ki so ga navzoči moralno in molitveno podprli pri njegovem zavzemanju za nauk Cerkve. Med drugim je v nagovoru dejal: »Ob številnih razpravah v svetu in pri nas o definiciji zakonske zveze, statusu nerojenega človeškega življenja, evtanaziji in različnih drugih temah, se stališča naše verske skupnosti pogosto in namenoma predstavljajo v konflikten položaj s t. i. skupinami, ki v imenu strpnosti in miru ogrožajo in celo kršijo temeljne in ustavne pravice vsem tistim, ki se z njimi ne strinjajo.

Zato je ključnega pomena, da se sodniki in pravniki zavedate, da ste vi tisti, ki imate posebno odgovornost za svobodo izražanja, spoštovanja dostojanstva vseh ljudi in da ste vi tisti, ki skrbite za versko svobodo in svobodo vesti kot temeljna postulata vsake demokratične družbe.«

Včasih je sodnik ali pravnik v prizadevanju za pravičnost zapostavljen. Zato je zelo pomembno zavezništvo in sodelovanje, je zatrdil p. Strehovec.

»Zato vas vabim, da se vsi skupaj: vi kot pravniki in mi vsi kot kristjani še bolj povežemo ter se zoperstavimo formalnim in neformalnim skupinam zla, ki nas želijo osamiti v našem prizadevanju za resnico in pravico. Tudi če se v vsem ne strinjamo, če imamo različne poglede na svet, premagajmo vse te razlike takrat, ko gre za dobro in pravičnost.« Povabil nas je, naj Boga prosimo za dar sodelovanja.

(vir: RA Ognjišče)

Zadnje novice

Sorodne vsebine