10.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 17 maja, 2021

Okrožni sodnik na Okrožnem sodišču v Mariboru Matjaž Štok spet “na delu”

V razvpiti aferi Konstruktor VGR d.o.o. – v stečaju se nadaljuje neusmiljen bolj za zadnje evre iz stečajne mase, kjer trenutno bolje kaže štajerskim sodnikom in odvetnikom, vendar je njihov dokončen uspeh odvisen od “centra”, to je državnih inštitucij in nekaterih bank, kot so na primer DUTB, NLB in Gorenjska banka d.d. Pri iskanju “kreativnih” spornih rešitev, ki so na skrajni meji zakonitosti oziroma že v coni nezakonitosti, ponovno zelo aktivno sodeluje razvpiti politični sodnik Matjaž Štok, ki se pri sprejemanju katastrofalnih odločitev za upnike, očitno ne more in ne zna ustaviti. Tako se z nezmanjšano hitrostjo vrstijo poskusi nadaljnjih ropanj stečajne mase na škodo malih in nemočnih upnikov. Pri tem gre očitno za zelo dobro sinhronizirano delovanje odvetnikov, odvetnic in sodnikov med katerimi eno od glavnih vlog igra tudi predsednica upniškega odbora stečajnega dolžnika in mariborska odvetnica Nataša Štelcer. Ker delovanje omenjene skupine nima podlage v zakonodaji, gre očitno za posle, ki izpolnjujejo tudi vse znake sistemske korupcije. 

Okrožni sodnik na Okrožnem sodišču v Mariboru Matjaž Štok je spet na delu. Kot smo že pisali, se je znal redno udeleževati političnih shodov ene od sedaj že bivših koalicijskih političnih strank Socialni Demokrati (SD), ki jo sedaj po novem, kot vršilka dolžnosti vodi Tanja Fajon.Kot kažejo razmere na terenu oziroma na Sodni ulici 14 v Mariboru, kjer je sedež mariborskega Okrožnega sodišča, pred katerim poteka postopek zaradi insolventnosti v zadevi nekoč štajerskega gradbenega velikana Konstruktor VGR d.o.o., bi se lahko energetična Fajonova za začetek mogoče najprej seznanila s poraznim stanjem v štajerskem pravosodju. Zelo verjetno je, da se to ne bo zgodilo. In to iz več razlogov. Pa gremo po vrsti.

Breme nezasedenih in predimenzioniranih odvetniških pisarn le lučaj od sodne stavbe, v povezavi s tekočimi plačili za najemnine

Tokrat je potrebno opozoriti na vlogo predsednice upniškega odbora in mariborske odvetnice Nataše Štelcer, ki v že 9 let trajajočem stečaju v upniškem odboru, predstavlja državno podjetje Dravske elektrarne Maribor d.o.o., obenem pa zastopa družbo Gokop, gradbeno, gostinsko in trgovsko podjetje d.o.o. in okrog katere se je v preteklosti že dvigovalo kar precej prahu. Upniški odbor t.i. “navadnih upnikov” sicer deluje le še na papirju, saj v njem glasujejo predstavniki navadnih upnikov, ki iz stečajne mase ne morejo pričakovati niti evra. Zenit nastopanja v vlogi predsednice upniškega odbora je za mariborsko odvetnico Štelcerjevo že zdavnaj mimo ob tem, da so Dravske elektrarne Maribor d.o.o. v obravnavani zgodbi izgubile vrtoglavih 2,6 milijona evrov. Njena funkcija predsednice Upniškega odbora v realnih razmerjih ni imela sčasoma nobene teže, je pa očitno res, da ima funkcija neko privlačnost za gospodarstvenike v težavah. Tudi predsednikovanje zgolj na papirju, ima očitno neko težo, saj pri morebitnih interesentih vzbuja vtis, da je probleme možno urediti.

VEČ TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine