2.6 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Okrogla miza Migracije in človekove pravice

V stavbi Mestne občine Kranj je v organizaciji MO SDS Kranj in slovenske Generacije identitete, dne 10. decembra 2018, potekala okrogla miza Migracije in človekove pravice, na kateri sta kot gosta nastopila poslanec SDS Branko Grims in mag. Bernard Brščič.

 

Okrogla miza je potekala v luči podpisa sporne marakeške deklaracije, ki je bila s strani predstavnikov slovenske vlade podpisana 10. decembra 2018 v Marakešu. Šarčeva vlada je podpisala problematično deklaracijo kljub vidnemu nasprotovanju slovenskega ljudstva. Bernard Brščič je to označil kot veleizdajo slovenskega naroda in Republike Slovenije. Ob tem poudarja, da je laž, da so migracije za Evropo nujno potrebne. “Migranti iz Afrike in z Bližnjega vzhoda so večinoma socialni turisti, ki želijo živeti v Evropi na račun evropskega socialnega sistema. So nekateri tudi taki, ki s seboj prinašajo znanje, a ti so redke izjeme. V resnici v Slovenijo prihajajo večinoma ljudje, ki nimajo nikakršne ustrezne izobrazbe. Niso inženirji, kot nas skušajo prepričati levičarji,” je prepričan Brščič. Branko Grims je dodal: “O podpisu marakeške deklaracije bi moralo odločati slovensko ljudstvo na referendumu. Slovenija se mora ponovno osamosvojiti. Pri tem opozarjam, da smo dnevno priča cenzuri na socialnih omrežjih, na Facebooku. Je to svoboda govora? So to človekove pravice?”

Branko Grims se je pridružil govorniku v prepričanju, da je podpis veleizdaja. Prav tako sta se oba strinjala, da če bi v Sloveniji imeli desno vlado, do podpore takšni deklaraciji ne bi prišlo. Evropska unija se danes nahaja na prelomni točki svojega razvoja. Njen obstanek v takšni obliki, kot jo poznamo, je vprašljiv. Ohraniti jo moramo kot zvezo suverenih nacionalnih držav. Pri tem pa se moramo potruditi, da bomo kot narod, kot Republika Slovenija, obstali. Hkrati pa je potrebno opozarjati na vse tiste, ki delajo v nasprotju s slovenskimi nacionalnimi interesi.

Islam in šeriatsko pravo nista v skladu z evropsko civilizacijo in tega se moramo zavedati. V islamu cerkev ni ločena od države, kakor je to v Evropi, saj islam kot tak zagovarja podreditev. Začelo se je dogajati, da se morajo evropske države z zakonodajo in načinom življenja prilagajati migrantom. Brščič je ob tem poudaril, kako neverjetna je Slovenija: “Neverjetno je, da bogate arabske države ne sprejemajo migrantov iz sosednjih držav ali Afrike. Mora jih pa sprejemati Slovenija. Savdska Arabija raje gradi moderen zid, ker jih noče, čeprav je to neverjetno bogata naftna država.”

Potrebno je zaščititi interese Republike Slovenije in Evropsko unijo, je prepričan Grims, ki poudarja, da si stranka SDS prizadeva in brani interese slovenskega naroda, ki morajo biti vedno na prvem mestu. Pri tem izpostavlja in najavlja, da moramo biti v svojih prizadevanjih bolj odločni: “Pot upora. Za zgled pri tem so nam lahko Francozi, ki so se uprli višjim davkom. Macron bo, če bo nadaljeval tako kot v zadnjih mesecih, končal kot Ludvik XVI. Potreben je domoljuben in miroljuben upor, potrebno je povedati, da smo se osamosvojili zato, da bomo sami odločali o svoji usodi. Da ne bodo drugi odločali o nas.”

slika

Zadnje novice

Sorodne vsebine