4.2 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Okoljska anarhistka Nicoleta Nour nad ministra za okolje Andreja Vizjaka z napisom: “Vizjak, spavaš ti mirno”

Ministru za okolje Andreju Vizjaku so na cesto pred njegovo domačo hišo napisali: “Vizjak, spavaš ti mirno” 

Zapis se lahko bere kot grožnja. Avtor pa se je izdal sam z zapisom na Instagram profilu, ki pa je bil v tem času že izbrisan. Po naših informacijah ga je napisala Nicoleta Nour, ki nastopa pod različnimi profili. Več o njej si lahko preberete tukaj.

Na to temo je minister Vizjak povedal: “Naj temo urejanja področja delovanja nevladnih organizacij v javnem interesu povežem s petkovim incidentom, ko je pred mojo hišo ena podobnih aktivistk napisala Vizjak, spavaš ti mirno. Ženska je na družbenih omrežjih objavila svoje fotografije. Ko so ji očitali razkazovanje, kako se okrog prevaža s katamaranom in jo vprašali, ali je v življenju delala pet minut, je odgovorila, da ni in da upa, da tudi nikoli ne bo.

Želim ilustrirati pristop teh ljudi, ki jim je borba za okolje, naravo orodje za to, kako na plečih davkoplačevalcev priti skozi življenje pod krinko zavzemanja za višje cilje. To je možno le v primerih NVO s peščico članov. Pri njih se lahko nekatere osebnosti izpostavljajo in v svojem imenu vodijo iniciativo ter na koncu dneva postanejo borec za naravo. NVO, ki ima status v javnem interesu, mora presegati individualni pogled posameznika, mora biti kredibilna institucija, ki integrira mnenje širše skupine somišljenikov.” 

S tem se bo po naših informacijah v nadaljevanju ukvarjala tudi policija. 

Zadnje novice

Sorodne vsebine