5.5 C
Ljubljana
torek, 26 oktobra, 2021

Oholo parkiranje politika Ropa in Jankovićevega mestnega redarstva na mestih za invalide ne zanima nobenega od medijev?!

Nekdanji politik LDS in sedanji politik SD Anton Rop je bil v preteklosti večkrat neposredno zaloten pri nepravilnem parkiranju na invalidskih parkirnih prostorih, prav tako na mestih za invalide večkrat videvajo celo predstavnike reda ljubljanske mestne oblasti – Jankovićevega mestnega redarstva. Pa kljub temu nihče od njih ni doživel nobenega medijskega pogroma. 

 

V zadnjem času je bila številnih polemik deležna kolumna astrologinje Eme Kurent v reviji Lady, v kateri je avtorica navedla svoje mnenje in prakso glede parkiranja na invalidskih parkirnih prostorih. Pri tem je priznala, da sama večkrat parkira na mestih, namenjenih invalidom. Kot razlog za to je navedla dejstvo, da je “parkirišče za invalide skoraj vedno prazno, vsa ostala parkirna mesta pa so skoraj vedno zasedena”. Zapisala je še, da invalidi navadno ne vozijo, vsaj ne tisti, ki imajo večjo okvaro oziroma prizadetost. Ob tem je dodala, da bi “prednostne” parkirne prostore potrebovali predvsem starejši vozniki ter družine z majhnimi otroki. Zapisala je: “Precej težje je materi ali očetu z dvema ali tremi otročki, ki jih vleče s sabo po nakupih, ker jih nima kje pustiti, kot invalidu.”

Val ogorčenja na spletnih omrežjih
Kolumna Kurentove je na spletnih omrežjih nemudoma zbudila val ogorčenja. Na Facebooku se je na njeno temo usul plaz komentarjev, pri čemer so se spletni uporabniki večinoma strinjali, da si je kolumnistka v svoji izjavah dovolila preveč. Nekateri so šli celo tako daleč, da so Kurentovi grozili s smrtjo. Pri reviji Lady so s Kurentovo prekinili sodelovanje. Aktualna urednica Anja Plesec Kontrec se je v javnem odzivu na Facebooku opravičila vsem “prizadetim zaradi objave kolumne, z avtorico katere smo prekinili sodelovanje”.

Celoten članek si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine