9.5 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Ogorčen domačin iz obmejnega kraja: “Razmere v Kostelu niso pod kontrolo, ne glede, kaj poročajo v medijih in kaj govorijo politiki!”

Opozorila bosanskih medijev o porastu nezakonitih migrantov se uresničujejo, namreč policijska poročila kažejo, da imajo slovenski policisti med varovanjem države meje vedno bolj polne roke. Prebivalci obmejnih krajev na svoji koži najbolj neposredno občutijo posledice invazije, o katerih pa kljub sprenevedanju vlade Marjana Šarca in ministra Boštjana Poklukarja, domačini ne želijo več molčati. “Naj še nekdo reče, da ga je strah medvedovm ko hodi po gozdu! V Kostelu je več migrantov kot vseh prebivalcev in medvedov skupaj!,” je ogorčeno izpostavil eden izmed domačinov na Facebooku.

 

Kostelčan v zapisu poudarja, da migranti vdirajo v vikende in hiše, v katerih občani spijo. “Hiše popolnoma uničijo! V občini so večinoma stari ljudje, ki slabo slišijo in se ne morejo braniti! Ljudje so neprestano v strahu!.”

V svojem zapisu poudarja, da je mogoče vsepovsod naokoli najti smeti in obleke, pa nihče glede tega sploh ne ukrepa. Kostelčan kritično izpostavlja, da zadeve nikakor niso pod kontrolo ne glede na to, kaj poročajo v medijih in kaj govorijo politiki. O tem najbolj nazorno priča podatek, da so v četrtek ujeli kar 30 nezakonitih migrantov sredi naselja Banja loka v Kostelu.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine