8.1 C
Ljubljana
petek, 1 marca, 2024

Odziv predsednice Zbornice zdravstvene in babiške nege Slovenije Monike Ažman na dejanje prof. dr. Brigite Skela Savič: “Prepričana sem, da bi morali strokovnjaki strokovna načela postaviti pred politične cilje.”

Piše: L. K. F.

“Strokovno je tovrsten poziv k zbiranju v času, v katerem trenutno živimo, neprimeren. Zato se tako osebno kakor tudi kot predsednica Zbornice zdravstvene in babiške nege Slovenije – Zveze strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije od osebnega čivka prof. dr. Brigite Skela Savič ograjujem,” je pojasnila Monika Ažman, predsednica Zbornice zdravstvene in babiške nege Slovenije. 

“Osebnih objav in političnih pozivov, prepričanj ali agitacij na osebnih profilih na družbenih omrežjih kot predsednica strokovne organizacije ne morem in ne želim komentirati. Prepričana sem, da bi morali strokovnjaki strokovna načela postaviti pred politične cilje,” odgovarja predsednica na vprašanje, kako komentira dejanje Brigite Skela Savič. Na vprašanje, ali bo Zbornica podprla zahtevek za njen odpoklic s funkcije predstavnice slovenskih medicinskih sester v Mednarodnem združenju medicinskih sester ICN, pa pojasni, da se je Brigiti Skeli Savič mandat članice upravnega odbora Mednarodnega sveta medicinskih sester zaključil 4. novembra 2021, ko so naloge prevzeli novoizvoljeni člani upravnega odbora Mednarodnega sveta medicinskih sester. Sledi prof. dr. Brigiti Skeli Savič s strani Zbornice kakšna sankcija? “Organi Zbornice zdravstvene in babiške nege bodo primer ustrezno obravnavali,” sklene predsednica Monika Ažman.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine