4.5 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Odziv Evropske poslanke Romane Tomc na obtožbe LMŠ

Evropska poslanka SDS, Romana Tomc se je odzvala na netočnosti in obtožbe LMŠ z naslednjimi besedami, ki jih navajam v nadaljevanju v celoti: “Glede na to, da je odziv stranke LMŠ na moj prispevek poln netočnosti in na koncu celo obtožb, se moram odzvati z navedbo nasprotnih argumentov, ki jih postavljajo na laž.
 
1. Pravite, da sestanka ni bilo. Ne drži!

Sestanek v Bruslju, kjer je bila ena izmed točk tudi Slovenija v povezavi z vladavino prava se je zgodil v četrtek, 3. septembra 2020 in nadaljeval v ponedeljek 7. septembra 2020. Ker se zaradi obsežnosti dnevnega reda sestanek še ni končal, se bo nadaljeval tudi 12. oktobra 2020. Gre za sestanek koordinatorjev skupine za spremljanje demokracije, pravne države in temeljnih pravic v okviru odbora za državljanske pravice (LIBE), kjer so prisotni predstavniki vseh političnih skupin. Če vas ni med koordinatorji, in vas torej ni bilo zraven, še ne pomeni, da se sestanek ni zgodil.
 
2. Pravite, da niste tisti, zaradi katerih bi bila Slovenija obravnavana glede vladavine prava. Ne drži!

Najbrž v zvezi s tem drži samo to, da niste edini, ki blatite lastno vlado in da vam pri tem izdatno pomagajo tudi kolegi iz politične skupine S&D. Z objavami na družbenih omrežjih sta se poslanca LMŠ Klemen Grošelj in Irena Joveva večkrat pohvalila, kako pišeta pisma na razne naslove – na Evropsko komisijo, Evropski parlament in najbrž še kam drugam. To ima seveda posledice. Omenjena točka je, po dodatnem preverjanju, prišla na dnevni red ravno na predlog politične skupine Renew, torej skupine, kamor spadata poslanca LMŠ.
 
3. Pravite, da zato, ker niste člani odbora LIBE, nimate nič s tem. Zavajate!

Članstvo v odboru ni pomembno. Posamezni odbor lahko obravnava predloge vseh poslancev, ne glede na to ali je nekdo član nekega odbora ali ne. O predlogih in pobudah se, preden jih obravnavajo koordinatorji, ponavadi opravijo razprave na sestankih političnih skupin. Te zajemajo poslance vseh odborov. Če bi lahko na odborih obravnavali samo tiste pobude, ki bi prišle s strani članov odbora, bi bilo to nesprejemljivo in diskriminatorno.
 
4. Pravite, da ugotovitev o kršenju vladavine prava ne pomeni vnaprej omejitev koriščena evropskih sredstev. Ne drži!

Dejstvo je, da naj bi bilo koriščenje sredstev v državi, kjer bi se ugotovilo nespoštovanje vladavine prava, ogroženo. Prav v tem je vsa poanta. O tem tečejo razprave. To je nenazadnje tudi jabolko spora pred sprejetjem naslednjega večletnega finančnega okvira  – proračuna, po domače. Zaenkrat sta na tnalu Madžarska in Poljska. Vi pa si želite, da bi bila tudi Slovenija. Bravo! In to za grehe, ki izvirajo iz preteklosti.
 
5. S svojimi akcijami, ki temeljijo na lažnem prikazovanju situacije v Sloveniji, škodujete državi in ljudem.

Takrat, ko je bila vladavina prava resno ogrožena, ste bili tiho. Takrat, ko je Marjan Šarec dajal navodila, v katerih medijih naj državna podjetja ne oglašujejo, ste bili tiho. Ko politično preganjajo ljudi, povezane z desnico, ste tiho. Ko ne preganjajo tistih, ki bi jih res morali, ste tudi tiho. Nastavljali in odstavljali ste ljudi, zaposlovali razne Nataše in nazadnje vrgli puško v koruzo. Danes rovarite proti aktualni vladi. Zdaj pa je čas, da ste raje tiho.
 
Ne zavajajte in ne širite lažnih informacij o stanju v Sloveniji, ampak raje pomagate, da se čim prej izvijemo iz te korona situacije in čim bolj koristno porabimo vsa evropska sredstva, ki jih je izpogajala vlada. Saj vendar vedno znova ponavljate, kako konstruktivni in sodelovalni ste. Vaša dejanja, žal, dokazujejo ravno nasprotno.”

Zapisano je odziv na članek, objavljen na povezavi: https://www.strankalms.si/laz-na-laz-romana-tomc-v-tragikomicni-sds-maniri/

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine